ВУКАДИН ВУКАДИНОВИЋ ЗА "НОВОСТИ": Слован нема мајстора као што је Катаи

Ђ. САМОИЛОВИЋ

28. 10. 2020. у 19:48

ВУКАДИН ВУКАДИНОВИЋ ЗА НОВОСТИ: Слован нема мајстора као што је Катаи

ФОТО: АП

СРПСКИ фудбалер Вукадин Вукадиновић (29) већ осму годину заредом шпарта чешким теренима.

Променио је неколико клубова (Спарта, Злин, Јаблонец, Викторија, Теплице, Карвина) и веома је добро упознат са фудбалским приликама у земљи пива и боема, па га позамашан стаж и те како квалификује да прича о данашњем ривалу Црвене звезде, Словану из Либереца.

- Показао је Либерец против Гента да је добра екипа. Немају изразите индивидуалце, али су физички веома спремни и дисциплиновани. Мислим да ће се тренер Павел Хофтих у Београду одлучити да игра повученије и чека шансе из контранапада. Црвено-бели су квалитетнији, Слован нема играча попут Катаија, који када има дан, једним потезом може да реши утакмицу - каже Вукадиновић у разговору за "Новости".

КОЛЕКТИВ Тиђани и Рабушић (Либерец)ФОТО: АП

У тимском систему Хофтиха, ипак неко мора да искочи.

- Велика претња је крилни играч, Колумбијац Москера који ће вребати из контре. Низак је и незгодан. Шпиц Јусуфи је висок, јак, добар техничар и често одлаже лопту на страну али није претерано брз. Ни штопере Либереца не одликује хитрина, много су бољи у дуел игри, а слаба тачка је Тиђани из Обале Слоноваче - каже српски интернационалац.

СВЕСНИ ДА СУ АУТСАЈДЕРИ

ПРОБЛЕМИ које су црвено-бели имали са короном, нашли су место и на ступцима спортске штампе у Чешкој.

- Медији су добро упознати са квалитетима Канге, и помно су пратили његову ситуацију са вирусом корона. Генерално су упознати са Звездом, њеном трофејном традицијом, као и партијама у првенству. Виде је као фаворита, али дају добре шансе и Словану за повољан резултат - подвлачи Вукадиновић.

Слован је без такмичарских утакмица у првенству, игра само у Европи због епидемиолошке ситуације у Чешкој. Међутим, ни Звезда не може да рачуна на свог 12. играча.

- Тачно је да немају широк ростер, али свакако је Звездина предност што Чеси не играју лигу. Ипак, хендикеп црвено-белих ће бити изостанак навијача. Сећам се када сам гостовао са Спартом на "Маракани", ми смо на тој утакмици губили 2:0 већ у тунелу када смо чули хук са трибина - говори Вукадиновић, који је у Србији играо за београдски Хајдук.

Запратите Новости спорт на Фејсбуку

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)