МИ СЕ ПИТАМО У ЛИГИ ЕВРОПЕ: Звезда вечерас (21.00) дочекује Јавор, а тренер Станковић размишља и о Либерецу

З. Ћ.

25. 10. 2020. у 10:44

МИ СЕ ПИТАМО У ЛИГИ ЕВРОПЕ: Звезда вечерас (21.00) дочекује Јавор, а тренер Станковић размишља и о Либерецу

Алекса Вукановић

ЗВЕЗДА се враћа на домаћи колосек, а мислима је још у Европи. На "Маракани" вечерас (21.00) у 12. колу Суперлиге гостује Јавор и Ивањичани су се сместили као "сендвич" између два двобоја у Лиги Европе. О поразу у Зинсхајму се још полемише, иако су увелико почеле и припреме за дуел са Либерецом у четвртак.

- Имали смо две јаке утакмице, нормално је да буде ротација. Против Јавора ће шансу добити они који су имали мању минутажу, неке играче ћу да одморим - рекао је тренер црвено-белих Дејан Станковић, па се и он пребацио на много интересантније, међународне теме. - Радујем се због тога што ћемо наредне две утакмице у Лиги Европе играти код куће. Ово што смо показали је добра подлога за наставак рада. Са великим смо уверењем да можемо да се питамо нешто у овој групи.

Звезда је против Хофенхајма први пут играла у формацији са три штопера, што се показало као добра стратегија.

- Постављаћемо се из утакмице у утакмицу, анализирајући противника, а пре свега ћемо гледати себе. То је једна од добрих опција. У Немачкој је то било одлично, добро стајање, излажење бекова... То је једна од веома добрих формација које ћемо сигурно користити у будућности.

Станковић није могао да одговори на питање да ли ће Канга и Иванић, који су били позитивни на вирус корона, бити у саставу за Либерец.

- Једва чекам да се врате. Волео бих да их имам на располагању, то су два играча врхунског квалитета, два стартера, играча који доносе огроман квалитет и равнотежу у тиму.

ФАУЛ (НИ)ЈЕ БИО

СТАНКОВИЋ је прокоментарисао и спорну ситуацију пре првог гола Хофенхајма.

- Када се дешавају такви стартови, судија би требало да их санкционише. Није био фаул иако је са стране изгледало као да јесте. Опет ја бих га свирао, јер када је неко на земљи, а неко у ваздуху, а лопта између, то може да се заврши погубно. Веља је морао чвршће и јаче да иде на ту лопту. Не кривим га, али мора да се навикава да у такве дуеле улази још јаче.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)