"ИМАМО САМО ЈЕДНУ ВАЖНУ УТАКМИЦУ": ДР Кисић разочарала навијаче

Novosti online

23. 10. 2020. у 16:31

ИМАМО САМО ЈЕДНУ ВАЖНУ УТАКМИЦУ: ДР Кисић разочарала навијаче

Фото: Танјуг

ЧЛАНИЦА кризног штаба Дарија Кисић Тепавчевић је на конференцији за медије због епидемије корона вируса поручила како на снази остаје забрана окупљања навијача на трибина.

Она је упитана да ли ће бити ограниченог броја људи на трибинама на стадиону Рајко Митић у првој утакмици Лиге Европе Црвене звезде код куће ове сезоне, одговор је био негативан.

Звезда ће дочекати Либерец на свом стадиону, а публике на тој утакмици бити неће.

Такође, Кисић Тепавчевић је поручила како навијачи неће моћи уживо да гледају ни меч за пласман на Европско првенство између Србије и Шкотске.

- У наредном приоду имамо само једну важну утакмицу борбу са корона вирусом. А што се тиче ових мера то се може разматрати, али пораста учесталости било каквог типа јесте фактор ризика. У једном тренутку смо то допустили, али тада су биле прописане јасне мере које се на крају нису поштовале. На коме је кривица, у то не улазим, али нису се поштовале. Чак су биле и шале на друштвеним мрежама због моје изјаве да су се и карте продавале онлине. Не желимо да више дођемо у такву врсту ризика. Показало се да нисмо довољно одговорни и савесни, врло је непопуларно ово што говорим. Надамо се да ће доћи до побољшања епидемиолошке ситуације, па ће доћи до попуштања.

Новинар је затим упитао да ли је могуће да на стадиону који прима 50.000 гледалаца буде бар 1.000 навијача, али је докторка Кисић остала тврдог става.

- У последња 24 часа три особе су преминуле, то треба све да нас забрине. Јесмо се пожелели нормалног живота, али боље да се сад стрпимо да бисмо после могли да уживамо - закључила је Дарија Кисић Тепавчевић.

(БЛИЦ)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)