СЕЈДУБА СУМА ЗА НОВОСТИ: Из Звезде нису ни питали како сам

Н. ИЉУКИЋ

22. 10. 2020. у 09:19 >> 09:20

СЕЈДУБА СУМА ЗА НОВОСТИ: Из Звезде нису ни питали како сам

ФОТО: Н. Параушић

МЕСЕЦ дана без правог тренинга, и даље без одласка у "Земунело" и са лошим сећањима на 163. вечити дерби.

Партизанов ас Сејдуба Сума ће по две ствари памтити 15 минута недељне утакмице са Звездом (1:1). Прво, по "крађи" лопте и акцији код водећег гола Филипа Стевановића, али много дуже ће памтити ударац Звездиног "касапина" Секуа Санога, који га је у раној фази меча послао на Очну клинику Војномедицинске академије.

Испоставило се на крају дербија да је овај догађај можда и одредио даљи ток меча, јер је Сума навикао своје и навијаче вечитог ривала да прави највеће проблеме Милану Борјану.

- Када сам добио ударац у око, у једном моменту ништа нисам видео. Ипак, мислио сам да ће ми убрзо бити боље. На крају преглед у болници је показао да имам крварење, а сада сам код куће и препоручено ми је строго мировање - рекао је Сума јуче за "Новости".

- Могу да обављам уобичајене дневне, рутинске ствари, али чак ни при редовној хигијени не смем да правим неки већи напор. Лекари ми кажу да сам још и добро прошао, како је могло да буде, јер је и вид могао да ми буде угрожен..

МАЛИЋЕВИЋ: СТРОГО МИРОВАЊЕ

ФОТО: ФК Партизан

ЛЕКАР Партизана, доктор Сеад Малићевић, открио је јуче шта су препоруке стручњака за повређеног фудбалера.

- Суми је препоручено мировање. Није добио никакву посебну терапију, а више ствари ћемо знати после контроле за седам дана. Ударац је био веома јак и то је највећи проблем у процесу опоравка - каже Малићевић за "Новости".

Омалени Гвинејац је тек у свом другом мандату у Партизану доказао класу, али догађај од недеље га је прилично вратио уназад...

- Уз мене су породица, саиграчи и тренер. Осећам њихову снажну подршку, али нажалост из Црвене звезде нико није звао да се извини, иако врло добро знају какав сам ударац добио и шта се догодило - жали Сума што са друге стране Топчидерског брда нема доказа о џентлменству, на које су се из табора вечитог ривала позивали више после, него пре дербија.

Запратите Новости спорт на Фејсбуку

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)