БИВШИ ФУДБАЛСКИ СУДИЈА РАКА ЂУРОВИЋ ЗА НОВОСТИ: Судија морао да досађује пре корнера

Н. ИЉУКИЋ

19. 10. 2020. у 22:12

БИВШИ ФУДБАЛСКИ СУДИЈА РАКА ЂУРОВИЋ ЗА НОВОСТИ: Судија морао да досађује пре корнера

ФОТО: Н. Параушић

ГЛАВНИ судија 163. вечитог дербија је морао да буде конкретнији пре извођења Звездиног корнера који је претходио пеналу и изједначујућем голу.

Ово је за "Новости" изјавио дугогодишњи српски арбитар Раде Ђуровић, експерт за суђење и човек који је "милион" пута био у истим или сличним ситуацијама током активне каријере.

- Препорука судијама је да пре извођења удараца из угла и сличних прекида буду упорни, скоро и досадни код играча оба тима и да им неколико пута понове да виде шта раде пре доласка лопте у шеснаестерац. Навика свих фудбалера је да се "даве", вуку за дресове или праве и грубље стартове пре ударца из угла. Зато је обавеза главног арбитра да скрене пажњу и буде упоран - каже Ђуровић.

СЕЋАЊЕ НА КРУШЕВАЦ

ПОДСЕТИО је Раде Ђуровић и на меч 1. кола Суперлиге Напредак - Партизан (1:3) који је решен сличним пеналом као недељни дерби и када је Звезда прва почела рат саопштењима за ову напаћену годину.

- Још тада сам рекао да је судија Грујић имао све елементе да досуди казнени ударац, али и да нисам био сигуран да ли би га судио да се десило у шеснаестерцу Партизана - каже Ђуровић.

Када је Милош Јојић већ направио очигледан пенал, Ђуровић је приметио још један важан детаљ.

- Видело се да је Јојић, покупио господске манире из Немачке. Одмах је мирно прихватио одлуку и скоро да сам убеђен да било који други актер дербија не би реаговао као Јојић. Нажалост, наше судије имају једну лошу навику, да правду деле сходно резултату на утакмици и јачини ривала. Зато ми се некако чини да судија не би свирао онај пенал за Звезду да је резултат у том моменту био 0:0 - тврди Ђуровић.

Запратите Новости спорт на Фејсбуку

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)