СНАГА КИДА И НАЈЈАЧЕ ЛАНЦЕ - ТАДИЋ: Било је то право решење, погодио је Сергеј (ВИДЕО)

Novosti online

09. 10. 2020. у 11:14 >> 11:19

ПОГЛЕДАЈТЕ još jedanput, pogledajte stotinu puta koprodukciju Dušan-Sergej i uživajte u magiji trenutka kišne, osmooktobarske noći Osla.

СНАГА КИДА И НАЈЈАЧЕ ЛАНЦЕ - ТАДИЋ: Било је то право решење, погодио је Сергеј (ВИДЕО)

Фото: Н.Параушић

Да бисмо сви заједно боље схватили неке ствари и опет били људи, спремни да верујемо у оно што је наше, српско.

Она гомила после најкреативнијег, најлуциднијег, одлучујућег детаља полуфинала баража за одлазак на ЕП, представља, заправо, поруку за све, њена снага кида и најјаче ланце. А, било је довољно да се лопта дода на кратком простору и онда боцне, за коментар стрелца Милинковић-Савића да би свако тако урадио да је био на његовом месту. Сад нешто и наше, дозволићете: У тих неколико метара истине све је стало, постали смо репрезентација

„Да ли да шутирам у гол или додам, изабрао сам ово друго и погодио, ма, погодио је Сергеј“, насмејао се креатор, асистент за тријумф, првокласни мајстор Душан Тадић на почетку разговора за Спорт Клуб.

Зар је толико дуго морало да се чека на овакву спектакуларну завршницу кад је лопта поново пројурила венама овдашњих навијача и преузела апсолутну владавину? Сведоци смо – јесте, морало је, тако је суђено. Записаће се, објавиће се: ето шта може да приреди и Србија, колико љубави, емоција, достојанства и ауторитета може да донесе у 120 минута сусрета са Норвешком. У дану кад је вајала срећу, да би се од ње разишла на одређено време (88.) и опет спојила у продужетку. Заслужено!

„Одлично смо одиграли прво полувреме, требало је да буде 2:0 или 3:0 и већ тада решимо утакмицу, уместо што смо ствари закомпликовали у финишу, битно је, најбитније да смо победили“, додаје Тадић.

Умало срце да стане кад је Норвешка изједначила у 88. минуту, фудбал, заиста, свашта може да приреди, а, да ли је у питању нека сеоска утакмица или финале Лиге шампиона...свако га осећа и доживљава на свој начин.

 Можда је ово прилика да се присетимо искуства легендарног Дејана Рамба Петковића : „На улици ми је пришао навијач Фламенга и подсетио на мој гол против Васка да Гаме из 2001. године, којим смо освојили титулу. Рекао ми је како је тај меч гледао на телевизији заједно са оцем, који је, кад је лопта затресла мрежу, добио инфаркт и одмах преминуо. Био сам шокиран. А, онда је он изустио нешто потпуно невероватно, истакавши да ће ми бити вечно захвалан, зато што је његов отац умро срећан!“

Колико ли су само Сергеј и Душан усрећили навијача Србије и колико растужили симпатизера Норвешке, остаће тајна, надајмо се да никога није задесио поменути бразилски сценарио, да су сви на ногама, фудбал ће се и даље играти, сунце ће излазити и залазити...Настављамо и закључујемо Тадићевим утиском:

„Синоћ смо показали заједништво, а, што се игре тиче, можемо још да је унапредимо и пласирамо се на Европско првенство. Било би лепо да после СП учествујемо на новој, великој фудбалској манифестацији.“

(СПОРТ КЛУБ) 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)