ВЕЧИТИ ДЕРБИ ПРЕД НАВИЈАЧИМА: Ево шта о томе каже Предраг Кон!

Novosti online

30. 09. 2020. у 13:48 >> 13:54

ПРВИ вечити дерби играће се 17. октобра, мало више од две недеље остало је до његовог почетка.

ВЕЧИТИ ДЕРБИ ПРЕД НАВИЈАЧИМА: Ево шта о томе каже Предраг Кон!

Фото: М. Вукадиновић

У јавности се води полемика о томе хоће ли вечити дерби бити одигран пред навијачима или пред празним трибинама, попут свих мечева до сада. 

Претходних дана из света фудбала долазиле су опречне информације, поједини очекују да се дерби ипак игра пред навијачима.

"Верујем да је питање дана када ће ФСС дозволити навијачима присуство на утакмицама. Наравно, биће одређени број људи на стадиону и мораће да се поштују здравствене мере и прописти. Ако узмемо у обзир чињеницу да је Србија по броју заражених на задовољавајућем нивоу, онда таква одлука има резона", између осталог је рекао др Миљко Ристић, председник Медицинске комисије ФСС.

Са њим се ипак не слаже др Предраг Кон, члан Кризног штаба за борбу против корона вируса, он је синоћ демантовао такву могућност.

Истакао је "да не верује да ће Кризни штаб подржати да се омогући публика на вечитом дербију и да очекује да ће сви у Штабу бити против тога".

Подсетимо, вечити дерби који је одигран средином јуна изазвао је много полемике пошто се на трибинама стадиона у Хумској, у тренутку када је пола Европе било "закључано", нашло више од 20.000 душа.

Касније су чак и чланови Кризног штаба истакли да је одлука да се дерби тада одигра са публиком била - "вероватно погрешна".

Пратите "Новости спорт" на Фејсбуку 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)