СТАНОЈЕВИЋ: Ја бих волео Јојића у тиму, али то није лако, против Бачке ће играти најбољи

Новости онлине

27. 09. 2020. у 16:42

СТАНОЈЕВИЋ: Ја бих волео Јојића у тиму, али то није лако, против Бачке ће играти најбољи

ФОТО: ФК Партизан

ТРЕНЕР Партизана Александар Станојевић говорио је о утакмици против Бачке у 9. колу Суперлиге Србије.

Тај меч је првобитно био заказан за недељу у 18 сати, али је померен за понедељак због обавзеа које су црно-бели имали у Европи.

- Јуче смо тренирали и радили опоравак. Нормално, остали играчли који нису игрлаи, имали су јачи тренинг. Немамо времена за неке јаче тренинге. Прилагтођавамо се, значи нам овај један дан што су нам дозволили из Заједнице суперлигаша и хвала Бачки што се сложила са тим - рекао је Станојевић.

Умар Садик није 100 одсто спреман и остаје да се види да ли ће стратег партизана моћи да рачуна на Нигеријца.

- Садик је замолио да не тренира пуним интензитетом да би могао да игра утакмицу. Али није спреман 100 одсто. Витас се враћа, Лутовац се враћа, за Стевановића ћемо видети, има већ дуже време ту повреду, још пре паузе. Морамо да играмо, важна нам је свака утакмица.

Говорио је и о могућим појачањима, новинаре је занимало да ли је после утамице са Шарлроа увидео да му требају нови играчи у везном реду.

- Ја бих волео Јојића у тиму, али није то тако лако. Он има своје планове и амбиције, тако да видећемо. Имали смо три, четири ситуације када је Сума дао добар пас, али фалио нам је један корак, увек нам је био дужи пас. Није нам то био кључни проблем тамо... Појачања су увек добро дошла.

Александар Станојевић би волео да у тиму види Милоша Јојића/ФОТО: ФК Партизан

Причао је и о младом Филипу Стевановићу који је свакако на цени због великог талнета који поседује.

- Волео бих да Филип остане овде до 23. рођендана, јер му је рано да иде. Али, таква је ситуација да тешко да ће дочекати овде и следећи рођендан.

Једно од питања је било и да ли је екипи потребан играч који добро игра главом?

- Ми смо генерално нижа екипа. Имамо Садика, који је висок, али није му највећи квалитет ударац главом. Могли би одбрамбени играчи ако се добро изведе прекид да угрозе гол. Надамо се да ћемо поправити тај сегмент.

Потом се дотакао и наредног ривала, екипе Бачке.

- И да нисмо испали из Европе морамо да имамо фокус на домаће првенство. То је приоритет. Нисам стигао да упознам све играче. Не бих калкулисао. Играће најбољи, најздравији, најспремнији... - закључио је Станојевић.

Утакмица Партизан - Бачка игра се у понедељак у 18. сати.

Запратите Новости спорт на Фејсбуку

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)