УСКОРО НЕЋЕ ИМАТИ КО ДА СУДИ: Чак шесторица српских арбитара на хлађењу

Н. Иљукић

22. 09. 2020. у 20:50

УСКОРО НЕЋЕ ИМАТИ КО ДА СУДИ: Чак шесторица српских арбитара на хлађењу

Фото: Н.Параушић

ОДИГРАНО је тек осам кола домаће фудбалске Суперлиге, а чак шесторица српских судија је доказало да не уме да ради свој посао, или да не могу да се носе са притиском који им је на плећима после сваког викенда.

На све ово надовезују се саопштења за јавност којима ове сезоне, ватру прва углавном пали Црвена звезда, а уље на ту ватру својим одговорима долива Партизан.

Да апсурд буде већи, ова шесторица судија су углавном "падала" у немилост јавности и критичара после мечева Црвене звезде и Партизана пошто су правила очигледне и скандалозне грешке, после којих није јасно ко је и због чега њих сврстао на такозвану Елит листу или у Прву групу судија.

Све је почело још у првом колу када је Данило Грујић, престрого, али оправдано досудио пенал за Партизан у Крушевцу против Напретка, а Црвена звезда већ тада реаговала саопштењем за јавност.

Грујић је кратко био на хлађењу, а онда су редом на испиту падале његове млађе колеге Лазар Лукић, Милош Ђорђић и Срђан Јовановић, сви одлукама на штету ривала Црвене звезде, ТСЦ, Чукаричког, па и непостојећи пенал за ТСЦ код куће на мечу са Радничким, а пре неколико дана и Зоран Широки и његов први помоћник Ивица Стојановић на утакмици Златибор - Партизан (поништен чист гол црно-белима и престрог пенал за госте).

Поставља се просто питање: ко ће са Елит листе судија или из Прве групе да суди нормално и опуштено у наставку шампионата, ако су већ после осам кола чак шесторица сама себе лошим одлукама, на известан период избрисала са бројног стања? Звани и незвани, писмени и неписмени, ко треба и ко не треба, дали су себи за право да се јаве за реч после сваког кола Суперлиге. И да одвлаче пажњу са суштине: овде се игра лош фудбал!

ШТА ЋЕ НАМ СТРАНЦИ?

СУПЕРЛИГА и ФСС су добили недавно подршку 35 домаћих клубова на констатацију да је суђење у Србији - никад боље. А 17. октобра ће се играти вечити дерби, па хајка на судије делује као провидна припрема терена да таблоидне идеје о томе да тај меч треба да суде странци. Ако ФСС дозволи себи овај луксуз и да крила креаторима ове идеје, признаће сопствени пораз и послати поруку да је суђење у Србији - лоше!

Запратите Новости спорт на Фејсбуку


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)