АЛБАНАЦ КОЈИ ИМА ТЕТОВАЖУ ДЕЛИЈА: Са Звездом идем у борбу и у бој, тај клуб ми је у срцу 35 година (ФОТО + ВИДЕО)

Ј. СУБИН

23. 08. 2020. у 13:00 >> 23:06

ТО што је малтене редован на утакмицама Црвене звезде, што навија за овај клуб више од три деценије и што на својој руци има већ 15 година тетоважу "делија", можда и не би било толико чудно, да није Албанац.

АЛБАНАЦ КОЈИ ИМА ТЕТОВАЖУ ДЕЛИЈА: Са Звездом идем у борбу и у бој, тај клуб ми је у срцу 35 година (ФОТО + ВИДЕО)

Privatna arhiva

Из града Корче у Албанији. Зову га Генци Серби (48), због своје љубави према нашој земљи. Како је за "Новости" испричао, политику не воли, само Црвену звезду и Србију.

- Ја сам луд навијач Црвене звезде, већ 35 година - каже Генци, вођа навијача ФК Скендербег, у чијој породици су сви фанови београдског клуба и Србије.

БЕЗ ПРОБЛЕМА

ТО што навија за Звезду, каже, не смета његовој околини и пријатељима. Нико га не осуђује, нити му ко замера. Говори да је спорт - спорт. Политика га уопште не занима и нема страх да навија за клуб из Србије који воли, у Албанији.

- Као дете сам почео да гледам фудбал и да навијам за Звезду, и та љубав траје  - каже Генци.

- У мом срцу само су Звезда и наш тим Скендербег из Корче, који је најбољи у Албанији. Моја љубав према овом српском клубу родила се још док су играли Дејан Станковић, Дејан Савићевић, Дарко Панчев, Митар Мркела... Бићу и на стадиону у уторак у Тирани, да гледам утакмицу и да навијам за Звезду.

Privatna arhiva

 

ПОБЕДИЋЕМО ТИРАНУ 4:0

КАДА је реч о резултату предстојеће утакмице за квалификације Лиге шампиона у уторак, Генци Серби каже да ту нема дилеме - Црвена звезда побеђује Тирану са 4:0!

- У првом полувремену биће 1:0 за Звезду, а после ће албански фудбалери да се уморе - процењује Генци.

Како нам је испричао, српски клуб је заволео још као дете. Велики је љубитељ музике бивше СФРЈ. И без обзира на то да ли се игра фудбал или неки други спорт, када се такмичи Црвена звезда за њу навија. Прича и да је његов град много леп. Да има око 50 цркава и да је ту близу Грчка.

Privatna arhiva

 

- Српски језик сам научио из књига, са телевизије и радија, али и од играча из Србије који дођу да играју за Скендербег - испричао нам је Генци. - Неколико пута годишње дођем у Београд. Иначе, овде је наступао бивши капитен Звезде Иван Гвозденовић, са којим сам се дружио.

СИН ЕНИ ГЛУМИО У БЕОГРАДУ

ГЕНЦИЈЕВ син, Ени, такође воли Србију и био је у радној посети нашој земљи.

Пре седам месеци је са позориштем "Корча" гостовао у Београду, са представом "Доктор Шустер", у којој је глумио.

Љубав према клубу Црвена звезда пренео је и на своју децу. Али док не почну да навијају, соба им је у симболима овог клуба.

- Са Звездом идем у борбу и у бој - прича нам Генци.

- Био сам у Београду када су играле Србија и Хрватска. Навијао за Србију. Био сам једини Албанац који је дошао да навија. А у уторак ће бити - хајмо Звездо, сви у напад, ајмо, ајде - поручује Генци.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (9)

Nikolas018

23.08.2020. 21:35

На југу Албаније живе измешано православни Албанци Тоске, Власи и етнички Грци. У том делу Албаније никада и није било мржње према Србима и Србији.

Dušan

25.08.2020. 14:14

Да неки шиптар има истетовиран грб Партизана, сада би цигани причали како је Партизан шиптарски клуб, основан у Загребу и како нам је оснивач био Анте Павелић. И, како само шиптари навијау за Партизан. Када има њихов грб, онда је брат, има српске корене најјачи је, као што читам у коментарима. Можда је и њему кева из Чачка.