ДЕБИТАНТ СА 107 ГОДИНА: ТСЦ прихвата улогу фаворита у премијерном изласку у Европу

С. Бајић

19. 08. 2020. у 08:51

ДЕБИТАНТ СА 107 ГОДИНА: ТСЦ прихвата улогу фаворита у премијерном изласку у Европу

Фото Н. Параушић

ФУДБАЛЕРИ ТСЦ из Бачке Тополе, учешћем у овогодишњим квалификацијама за Лигу Европе, исписују нове странице 107 година дуге клупске историје.

Прошлогодишњи новајлија у суперлигашком каравану изборио се за излазак на међународну сцену, а први ривал, 27. августа, је молдавски Петрокуб Хинчешти, тренутно другопласирани на табели, иза чувеног Шерифа.

- Имамо добре, почетне информације о ривалу, али имамо и довољно времена да их до детаља упознамо - каже Золтан Сабо, стратег ТСЦ. - До сусрета ћемо прегледати и снимке њихових наступа, разговарати са фудбалским стручњацима који су их гледали, тако да ћемо имати потпуну слику. Све то спада у саставни део припрема за меч, али ми, пре свега, морамо водити рачуна о нашој игри, нашем издању и амбицијама.

Чињеницу да је меч са Молдавцима за Бачкотополчане историјски, сјајни стратег Сабо не доживљава као оптерећујућу.

ЧАРТЕРОМ У МОЛДАВИЈУ

ФУДБАЛЕРИ ТСЦ гостују Петрокубу у четвртак, 27. августа, у 20.00 по средњоевропском времену, на стадиону "Зимбру арена" у Кишињеву, престоници Молдавије, која има око 700.000 житеља.

Екипа из Бачке Тополе на пут креће дан раније, чартер- летом са Аеродрома "Никола Тесла" и биће смештена у елитном хотелу "Радисон блу Леонгранд", који се налази поред зграде Парламента и чувене Kатедрале Христовог рођења, док је необична "Тријумфална капија" на свега 300 метара.

- Припремаћемо се уобичајено, наравно са мало јачом дозом. Најважније је да имамо самопоуздање стечено у нашем првенству, а сматрам да је српски фудбал по квалитету испред молдавског. То нам даје улогу фаворита, а јасно је да се мора на терену потврдити.

Золтан Сабо, Фото архива

Предност је и то што се игра без публике, па ни они неће имати улогу правог домаћина. Ми нисмо много мењали наш систем игре, искоренили смо неке слабости и појачали добре сегменте - оценио је Сабо.

Владимир Силађи, најбољи стрелац ТСЦ, сматра да је излазак на међународну сцену посебан изазов за екипу која у последње три године граби крупним корацима.

- Имамо нашу игру, добро се међусобно познајемо и, што је најважније, имамо одличну хемију у тиму. Добро сарађујемо, жељни смо доказивања и на иностраној сцени, а за наш клуб свакако је успех то што смо као дебитанти у Суперлиги одмах изборили квалификације за Лигу Европе. Надамо се да неће остати само на томе, јер свакако желимо да оставимо траг и да се што боље представимо - каже Силађи.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)