ЗВЕЗДА СЕ ОПРОСТИЛА ОД СВОЈЕ ЛЕГЕНДЕ: Одржана комеморација Владици Поповићу

Новости онлине

13. 08. 2020. у 11:44

ЗВЕЗДА СЕ ОПРОСТИЛА ОД СВОЈЕ ЛЕГЕНДЕ: Одржана комеморација Владици Поповићу

Фото: ФК Црвена звезда

ФУДБАЛСКИ клуб Црвена звезда опростио се данас од недавно преминулог Владице Поповића, бившег играча, али и тренера који је водио екипу до титуле шампиона света 1991. године.

- Отишао је великан, фудбалер, тренер, спортски радник, личност чији је живот обележио рад, оданост и преданост ономе шта је и где ради. Свуда је дао свој печат, благост и осмех, оптимизам и веру у успех, оно по чему га сви памте и због чега су га волели и поштовали. Највише у његовој Црвеној звезди. Богата је Владицина биографија, играчка и тренерска. У свему што је радио био је успешан. Клањали су му се Европа и Јужна Америка, ма цео свет. Волели су га као свог 'професора'. Много трофеја, признања, али издвојио бих два Звездина, капитен трофејног тима и клупски првак света, као круне његове играчке и тренерске каријере", рекао је председник клуба Светозар Мијаиловић на комеморацији.

Владица Поповић је умро у уторак у 86. години.

Мијаиловић је подсетио да је Поповић активно учествовао у раду Звезде и давао посебан допринос.

- Тешко је опраштати се од пријатеља, недостају речи које би могле изразити све оно што осећамо. Много ћеш нам недостајати, твоје знање и искуство, оданост, наша дружења. Твој оптимизам, врцав дух и спремност на шалу, остаће трајно у нашим сећањима. Владице, ти си понос Звезде, њено богатство, пример за надолазеће генерације како бити исправан и честит као човек и спортиста. Стварао си историју Звезде, обележио је највећим успесима, за сва времена. Сачуваћемо трајну успомену не тебе, на нашег великана. Нека ти је вечна слава и хвала", казао је Мијаиловић.

Председник ветеранске секције Црвене звезде Александар Марковић је рекао да је "отишао велики човек, играч, тренер, фудбалски господин, џентлмен".

Марковић је навео да су Звезда и светски фудбал изгубили велико име.

Један од говорника био је Драган Џајић, који је тако испунио обећање које је дао Поповићу.

- Дуго сам размишљао да ли да говорим, али када смо славили његов 80. рођендан у клубу, рекао је да би волео да одржим говор када умре. Владицу сам дуго познавао, био је мој први капитен, играли смо заједно у Црвеној звезди и у репрезентацији. Све оно што се десило пре неколико дана је логичан епилог времена у ком живимо и које је протекло за нама, али увек ћемо се сећати драгих људи који су малтене читав живот провели овде, радећи са нама, доносећи успехе и неуспехе, дружећи се свакодневно", рекао је између осталог Џајић.

Поповићев син Миодраг је захвалио на подршци и начину на који се клуб опорстио од човека који га је предводио до трофеја клупског шампиона света.

- Свака реч, сваки текст, све је претходних дана било емотивно и значајно за мене. Драго ми је да без обзира на тренутне околности у којима живимо се код неких људи ипак препознаје оданост, рад, приврженост, емоција и пре свега људскост. Мој отац је био неко ко је неговао оданост и безграничну љубав према грбу, дресу и навијачима овог великог клуба", казао је Миодраг Поповић.

Владица Поповић ће бити сахрањен данас на Новом гробљу у Београду.

Фото: ФК Црвена звезда

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)