МИЈАИЛОВИЋА ПОГОДИЛА СМРТ ПОПОВИЋА: У вечност је отишла легенда Звезде, остаје велика празнина

Бета

11. 08. 2020. у 19:49

МИЈАИЛОВИЋА ПОГОДИЛА СМРТ ПОПОВИЋА: У вечност је отишла легенда Звезде, остаје велика празнина

Фото: М. Вукадиновић

ПРЕДСЕДНИК Црвене звезде Светозар Мијаиловић рекао је данас да ће тај фудбалски клуб заувек памтити своју легенду Владицу Поповића.

- У вечност одлази још једна Звездина легенда, човек који је писао историју и бележио историјске тренутке Црвене звезде. Достигао је висине као играч, освојио је титулу првака света као тренер. Био је велики човек и пријатељ за кога се може рећи да је својим понашањем и у спорту, али и у животу, био понос Црвене звезде и свих звездаша - рекао је Мијаиловић за сајт клуба.

Владица Поповић, некадашњи фудбалер и тренер Звезде, умро је у 86. години.

- Познавао сам га доста дуго, радио сам још у време када је био тренер Звездине омладинске школе. Нисам га лично запамтио и гледао као играча, али људи кажу да је и у младости био пођеднако добар спортиста и човек. Изнедрио је много својих наследника, играче који су такође задужили Црвену звезду својим играма. Његово време је обележило бриге за Звездине ветеране којима је посветио много своје пажње, времена и знања, окупљајући их и решавајући њихове животне проблеме, са којима се његов, али и касније генерације сукобљавају у фудбалском животу. После његове смрти остаје велика празнина у редовима Црвене звезде - навео је Мијаиловић.

Он је истакао да ће Поповића највише памтити по оптимизму, пријатељском односу према људима, као и "врцавом духу".

Додао је да ће Звезда запамтити "свог великог спортисту и човека".

- Владица је био једна комплетна личност, одана Црвеној звезди, својој породици. Надам се да ћемо умети да на прави начин у сећању задржимо Владицу Поповића, јер је он то својим делом заслужио. Црвена звезда мора да запамти свог великог спортисту и великог човека - казао је Мијаиловић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)