ПОСТОЈИ НИЗ ПРОБЛЕМА УНУТАР ЕКИПЕ: Милошевић остао затечен после разговора са играчима

З.Ћ.

08. 08. 2020. у 13:34

ШОКИРАН, затечен, понижен. Тако се осећао Саво Милошевић после бродолома његове екипе у Новом Пазару.

ПОСТОЈИ НИЗ ПРОБЛЕМА УНУТАР ЕКИПЕ: Милошевић остао затечен после разговора са играчима

Фото: ФК Партизан

Тренер Партизана данас је пред новинарима отворио душу, отворено рекао да га мучи што у екипи постоје проблеми и да је због тога размишљао да поднесе оставку. Ипак, остао је да се бори, победи тренутне недаће.

- Нисам нашао ниједан разлог због којег бих могао да одбраним екипу. Нисам осетио само разочарање него, и понижење. Ово није инцидент, ово је нешто што нам се понављало константно прошле године. Цела моја прича кроз ове припреме је била да избегнемо овакве ствари. Радили смо много на томе да управо те ствари у такозваним малим утакмицама радимо боље него прошле године. Када се деси оваква утакмица, у којој видите да је све што сте причали узалудно, наравно да почнете да сумњате. Ја почињем увек од себе, наравно, јер је то дужност и обавеза - максимално је искрен Милошевић.

СЛЕДИ ЈАВОР

ПАРТИЗАН (20.30) дочекује Јавор у трећем колу Суперлиге Србије. Милошевић се нада да ће се црно-белио тргнути и показати право лице.

- Утакмица у Пазару и у доброј мери меч у Крушевцу су показатељи како не смемо да играмо. Све што смо урадили у те две утакмице, треба само контра од тога и онда можемо да се надамо добром резултату.

Највише га је заболело што су играчи били одсутни и незаинтересовани, а он не зна зашто.

- Обим трчања у прве две утакмице је био мизеран и поражавајући и то говори у прилог томе да момци из неког разлога нису хтели. Морам да признам, ја те разлоге нисам имао у глави и остао сам затечен. Начин на који смо прошли припреме ме је уверио да смо спремни на оно што нас чека, али је ова утакмица показала да нисмо и да постоји низ проблема унутар екипе које сам тек сад видео и који су се пресликали на утакмицу. Ја сам неко ко има много искуства са терена, одиграо сам стотине лоших утакмица, али ово што смо ми урадили у Пазару су ванфудбалске ствари којима ја никад нисам желео да се бавим и када вам се десе ванфудбалске ствари, фудбалске тешко односе победу - рекао је Милошевић.

На питање новинара да ли је хтео да поднесе оставку, Милошевић је одговорио да јесте.

- Био сам и спреман сам да трпим и подносим ударце, али морате да имате сврху тога, морате да видите неки крајњи циљ и неки повратни резултат тога што трпите. Ако нема повратне информације, а то сам видео у Новом Пазару, онда се ја запитам зашто трпим ударце, која је сврха и циљ тога.

Остао је да настави борбу јер, како каже, "сувише је рано да се одустаје".

- Нисам неко ко одустаје, нисам неко ко иде линијом мањег отпора и нисам неко ко ће због једне утакмице престати да се бори. То су основни разлози што сам одлучио да наставим да се борим па ћемо видети да ли то има смисла или ћемо бити прегажени.

Притисак је велики, Милошевић и екипа морају брзо и ефектно да реагују.

- Сада смо понови ставили сами себи мач над главом. У таквим околностима ће бити тешко исправљати грешке у ходу и преживљавати, али су играчи у одређеној мери показали енергију да пробају да поправљају ствари, па ћемо од тога почети.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Milivoja

08.08.2020. 16:03

"Не убијај се с мртви'.Нисте ви предодређени да сваки тим победите.И други играју фудбал.И шта ако сте изгубили,није смак света.