СВАКОМЕ ПО ПОЛУВРЕМЕ У НОВОМ САДУ: Чукаричком ни 2:0 није било довољно, Војводина до бода за два минута

С. Б.

05. 08. 2020. у 23:05

ВОЈВОДИНА и Чукарички су одиграли реми у неизвесној, узбудљивој и борбеној утакмици са много прилика и покушаја, али и промашаја пред оба гола 2:2 (0:1).

СВАКОМЕ ПО ПОЛУВРЕМЕ У НОВОМ САДУ: Чукаричком ни 2:0 није било довољно, Војводина до бода за два минута

Фото: ФК Војводина

Тешко је оценити ко је од ривала био ближи тријумфу с обзиром на чињеницу да је сваком припало по полувреме као и да су се чувари межа оба тима истицали у одсудним тренуцима.

Шутеви на обе стране у самој увертири дуела, најавили су добар, отворен, нападачки фудбал у којем је гостима припао први а домаћину други део. “Брђанима”” је, по свему, припало прво полувреме с обзиром на чињеницу да су имали више иницијативе, лакше пролазили кроз редове супарника и створили неколико сјајних прилика. Међутим, покушаје Пушкарића главом и Бирманчевића из прве, осујетио је одлични новосадски голман Симић. Покушавали су “брђани” и са дистанце, али су шутеви Доцића и Каменовића завршили изнад пречке. Већу жељу и иницијативу, фудбалери Чукаричког су успели да крунишу пет минута пред одлазак на паузу. Савић је центрирао са позиције левог крила а Шапић силовито из прве погодио циљ.

У наставку је Ненад Лалатовић, тренер Војводине, освежио екипу уласком тројице играча, Гемовића, Стојковића и Вукадиновића, што се веома одразило на брзину и течност у игри Новосађана. Ипак, уследила је нова претња Пушкарића и одмах затим повећано вођство гостију. Винсет Езе је начинио слалом кроз одбрану свог некадашњег клуба, избио сам испред Симића и матирао га. Међутим, само два минута касније Војводина је показала снагу освајача Купа Србије. Најпре је Човић у 56. минуту ефектним потезом смањио на 1:2, а већ у следењћем нападау Саничанин је атрактивно, из окрета погодио за изједначење.

Уследили су атаци Новосађана који су апсолутно доминирали на терену и уносили немир у одбрану Чукаричког. У низу прилика, најопаснији је био Гемовић, чији је “пројектил”, међутим, фијкунуо преко пречке. До финиша Војводина није успела да материјализује доминацију на терену.

САСТАВИ

Стрелци: Човић у 56. , Саничанин у 57. за Војводину, Шапић у 40., Езе у 54.  минуту за Чукарички

Нови Сад. Стадион “Карађорђе”. Судија: Милош Ђорђић. Помоћници: Милован Ристић и Далибор Ђурђевић.

 ВОЈВОДИНА: Симић 6,5, Андрић 6,5, Бралић 6,5, Деветак 6 (од 46. Стојковић 6,5), Ђорђевић 6,5, Максимовић 6(од 38. Саничанин 7,5), Дринчић 7,5, Човић 7,5 ( од н85. Младеновић), Бојић 6,5, Зукић 6( од 46. Вукадиновић 6,5), Мркаић 6(од 46. Гемовић6,5).

ЧУКАРИЧКИ: Петровић 6,5, Стевановић 6,5, Шапић 7,5, Пушкарић 7, Каменовић 6,5, Доцић 6,5, Кајевић 6,5 (од 85. Ракоњац), Бирманчевић 7, Ндиаује 6,5( од 46. ћирковић 6) Савић 6,5 ( од 59. Ђорђевић 6,5), Езе 7,5.

Жути картони: Човић, Бралић (Војводина),Савић, Бирманчевић (Чукарички)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

firmopisac

06.08.2020. 08:35

Госн шефе, скупљај своје пинцлике, упрежи чилаше у каруце, и пут под ноге. Трофејни си стручњак, Европа већ жељно чека на тебе. Немојмо се љубити...