КАО ДА ЈЕ ЗВЕЗДА: За Милошевића у Србији нема тежег противника од Напретка

М. Блажић

31. 07. 2020. у 22:55

ПРЕ месец и седам дана Партизан је на лош начин, поразом у финалу Купа од Војводине, ставио тачку на сезону 2019/2020.

КАО ДА ЈЕ ЗВЕЗДА: За Милошевића у Србији нема тежег противника од Напретка

ФК Партизан

Почетни оптимизам на почетку Суперлиге, издање 2020/2021, тренер "ваљка" Саво Милошевић жели да претвори у лепу реалност која би стартним успехом данас у Крушевцу против Напретка (17.30 - Арена 1) дала преко потребну инјекцију самопоуздања момцима у црно-белим дресовима.

- Очекује нас најтежи ривал, бар откако сам ја у Партизану. Више смо имали проблема с Напретком него са било којом другом екипом у Суперлиги и то позива на опрез. Трудио сам се да припремим екипу за ту прву утакмицу, јер само ако изађемо на терен са мотивом и жељом као да је у питању Црвена звезда или нека европска утакмица, можемо да се надамо добром резултату. То ове године, генерално, важи за све мечеве у Суперлиги, а за ову прву посебно - подвукао је Милошевић.


Прелазни рок је и у ситуацијама када је на прагу први меч у новој сезони главна тема на Милошевићевим брифинзима са медијима. Последњих недеља и месеци се много лицитирало са потенцијалним одласцима Умара Садика и Филипа Стевановића.

- Сигурно неће отићи обојица. Време ће показати за кога ћемо се одлучити. Идеална варијанта би била да продамо Фићу, а да нам остане на позајмици годину дана. Наши директори покушаће тако да склопе посао. Имамо и неколико резервних варијанти. Неће бити осипања тима, ако један оде, лако ћемо надоместити. А може само један да нас напусти.

Летња фудбалска пијаца би за црно-беле чак могла и да се заврши ангажовањем Бањака и Лалатовића.

- Доласци у Партизан су искључиво условљени одласцима, а немам најаву да било ко иде из садашњег кадра. Када је у питању Лалатовић, њега смо ангажовали јер има одличну леву ногу и висину. То су битне карактеристике модерног фудбала, у шта сте могли да се уверите на примеру Страхиње Павловића. То су ствари које би могле да буду Лалатовићев велики адут.

Високи дефанзивац је у Хумску стигао практично без утакмица у ногама.

- Најпре да видимо у ком је Лалатовић стању. Без ритма је, биће му потребно мало времена да се спреми за такмичарске утакмице. На штоперској позицији смо добро попуњени, Душан је залог за будућност, не морамо да журимо, има огроман потенцијал.

Упитан је Милошевић да прокоментарише и збивања у комшијском табору током првенствене паузе.

- Не бих коментарисао шта ради Звезда, то није мој посао. Катаи и Канга су квалитетни играчи, познајем их, гледао сам их више пута, а повратници могу да буду и позитивни и негативни. Што се нас тиче, не планирамо да доводимо више играча. Може једино да се деси да нам нешто много добро искрсне, а да не кошта много, у том случају ћемо пробати да реагујемо. Нема потребе да јуримо.

Стратег црно-белих, на крају, напомиње да је екипа успела у паузи да одради све што је било планирано и зацртано.

- Верујем да смо се добро спремили. Прве утакмице су увек тешке, чак и кад није овако вруће, док се не ухвати такмичарски ритам, али верујем да смо спремни да одговоримо свим захтевима и изазовима - закључио је Милошевић.

И КОД НАЈЈАЧИХ ЛИГА СИГУРНО У ВРХУ

ИНТЕРЕСАНТАН одговор је имао тренер црно-белих на питање чему би Партизан могао да се нада да је члан једне од "лига петице".

- Тешко ми је да проценим, али верујем да бисмо били у горњем делу табеле у свакој од тих лига. Да ли међу првих пет екипа? То не бих могао да проценим - слегнуо је раменима Милошевић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)