ВЕСЕЛИНОВИЋ ПРЕД СТАРТ СУПЕРЛИГЕ: Фудбал без навијача је као позориште у ком глумци наступају, а нико их не гледа

Бета

31. 07. 2020. у 14:26

ВЕСЕЛИНОВИЋ ПРЕД СТАРТ СУПЕРЛИГЕ: Фудбал без навијача је као позориште у ком глумци наступају, а нико их не гледа

Фото: Н. Параушић

ТРЕНЕР Чукаричког Александар Веселиновић рекао је данас да је циљ његовог клуба да у новој сезони буде у врху спрског фудбала и истакао да ће од првог меча против Инђије ићи на победу.

- Чукарички као један од најорганизованијих и водећих клубова у српским условима, у претходних седам-осам година, имам сасвим јасне амбиције, да буде у врху српског фудбала. Оно што је најјасније, на свакој утакмици имамо определење да идемо на победу - рекао је Веселиновић за сајт клуба.

Нова сезона у Суперлиги Србије почиње данас, а екипа с Бановог Брда ће у суботу дочекати Инђију.

- Сваки пут почетак првенства доноси неизвесност. Све екипе су на старту веома мотивисане, апсолутно нема никакве разлике да ли играте код куће или на страни. Ако је определење онакво какво смо већ поменули, јасна је оријентација, од првог минута ћемо ићи на победу, играћемо агресивно, нападачки - рекао је Веселиновић.

- Међутим, имамо велико поштовање према противнику, не смемо да се понашамо бахато - додао је он.

Веселиновић је подсетио да је Инђија у другом делу прошлог првенства одиграла доста добрих утакмица, а да је у овом прелазном року довела новог тренера, неколико нових играча...

- Морамо максимално да их поштујемо, али да знамо и шта је наш циљ и шта желимо да постигнемо - истакао је тренер Чукаричког.

Он је истакао и да је тренутна ситуација тешка са психолошког и физичког аспекта за играче.

- Морају они, али и сви ми да се аклиматизујемо. Радујемо се што долази време утакмица, то нам је посао. Велика је жал што ће се играти без публике, али свесно смо свих одлука које се доносе пре свега због здравља, то је неминовност. Међутим, понављам, фудбал без публике је као кад идете у позориште где глумци наступају, а нико их не гледа - рекао је Веселиновић.

- Жао ми је због момака, обзиром да заслужују подршку, истовремено њима могу да изразим захвалност за морално-етичке норме, за професионализам, за све што су издржали, напорно и квалитетни су радили, надам се да ће им се то вратити - додао је он.

На Бановом брду није било прометно на почетку прелазног рока. Из клуба су отишли Тедић и Мићин, стигли су Пантић и Тошић.

- Прелазни рок је веома дуг, можемо да очекујемо разне одласке, можда и доласке после тога. Ми тренери се припремамо као да ће бити константно стање, али смо спремни да од сутра све драстично мењамо и коригујемо - казао је Веселиновић.

Утакмица Чукарички - Инђија игра се сутра од 19.30 на Бановом брду.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)