ГВАРДИОЛА ПРЕСРЕЋАН: Сити заслужује извињење

Бета

уторак, 14. 07. 2020. у 18:14

ГВАРДИОЛА ПРЕСРЕЋАН: Сити заслужује извињење

Пеп Гвардиола фото АП

ТРЕНЕР фудбалера Манчестер ситија Пеп Гвардиола рекао је данас да је "невероватно срећан" што је усвојена жалба клуба на двогодишњу суспензију из европских такмичења и навео да клуб заслужује извињење

Гвардиола је рекао да је клуб морао да трпи шапутања других клубова у вези са поступцима ван терена и навео да Сити заслужује извињење.

"Јучерашњи дан је био добар дан за фудбал, пошто смо играли истим правилима финансијског фер плеја као и сви европски клубови. Људи су говорили да смо варали и лагали и много пута није било претпоставке невиности", навео је Гвардиола, пренео је Скај.

Суд за спортску арбитражу (ЦАС) у Лозани јуче је уважио жалбу Манчестер ситија на суспензију од две године из европских такмичења. Уефа је у фебруару суспендовала Сити због озбиљног кршења правила финансијског фер плеја између 2012. и 2016. године. Сити се жалио, а ЦАС је усвојио жалбу наводећи да је одлука Уефа била "неоснована и застарела".

"Можемо да играмо у Лиги шампиона наредне сезоне пошто је оно што смо урадили исправно, правилно. Невероватно сам срећан због те одлуке, која показује да није тачно све оно што су људи причали о клубу, ми треба да бранимо на терену оно што смо освојили на терену", навео је Гвардиола, пренео је Би-Би-Си (ББЦ),

"Као што сам много пута рекао, да смо нешто скривили прихватили бисмо одлуку Уефа и ЦАС пошто би то значило да смо урадили нешто погрешно. Можемо да се бранимо. Имамо право да се бранимо када верујемо да је оно што смо урадили исправно", додао је шпански тренер.

У овосезонском такмичењу у Лиги шампиона, Сити чека реванш утакмица осмине финала против Реал Мадрида. У првом мечу у Шпанији Сити је победио са 2:1.

Упитан о својој будућности у клубу, Гвардиола је рекао да је "срећан", али је додао да "сада није време" да се разговара о новом уговору. Његов уговор истиче на крају следеће сезоне.

"За 10 година смо направили корак напред. Уложили смо много новца, као и много клубова. Урадили смо то на исправан начин. Нисмо суспендовани јер смо поштовали правила финансијског фер плеја. Да нисмо, били бисмо кажњени. Као што смо радили претходних година, покушаћемо да побеђујемо на терену. Људи не смеју да забораве, ми смо оштећени. Показали смо да то све није истина. Због тога људи треба да буду срећни или би макар требало то да прихвате", рекао је Гвардиола.

"Ми не треба да тражимо дозволу да бисмо били тамо, ми заслужујемо да будемо тамо. Волео бих да кажем: 'Погледајте нас у очи и реците нам нешто лицем у лице и изађите на терен, играјте против нас и ако нас победите, пружићемо руку и честитаћемо вам'", навео је Гвардиола.

Гвардиола је саркастично одговорио на реаговање председника шпанске Примере Хавијера Тебаса, који је критиковао одлуку ЦАС.

"Сењор Тебас мора да је љубоморан на Премијер лигу и на енглески фудбал. Он је невероватан правни експерт. Следећи пут ћемо њега да питамо пред који суд и пред које судије да идемо. Он мора да брине за Примеру. Али, када је одлука добра за њега, то је савршено, као што се много пута догодило у Шпанији. Али, када је одлука против, проблем је за друге", навео је шпански тренер.

"Ми ћемо следеће сезоне бити у Лиги шампиона, сењор Тебас, пошто оно што смо урадили, ураидли смо на прави начин", додао је бивши тренер Барселоне.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)