ПАНТИЋ ЗА "НОВОСТИ": Партизан ме није хтео, са Чукаричким нападам титулу

М. Блажић

09. 07. 2020. у 20:50

Повратак у црно-бело је изгледа суђен Данилу Пантићу у каријери, али овог лета је, за разлику од истог периода 2017, изабрао исте боје уз друго брдо. Недавним потписом за Чукарички 23-годишњи везиста је изненадио многе. Како сам признаје, у разговору за "Новости", бољи потез је у овом тренутку тешко могао да повуче.

ПАНТИЋ ЗА НОВОСТИ: Партизан ме није хтео, са Чукаричким нападам титулу

Данило Пантић фото: Н. Параушић

- Искрено, добио сам позив од људи из Чукаричког да пробамо да нађемо заједнички језик и брзо смо се договорили. Испоштовали су ме максимално што се тиче свега, а друго веома су стабилан клуб. Сигурно је да имају план и пројекат да освоје титулу, да направе корак напред у односу на одличне резултате које остварују и мени се то свиђа. Има доста младих играча и ја би требало да будем предводник, што ми такође савршено одговара - прича у даху креативни везиста.

Пре договора са "брђанима" у медијима се провлачила информација о новом, трећем мандату у Хумској.

- Био сам отворен за преговоре са Партизаном. Причао сам са људима из клуба пре месец, месец и по дана. Нисам добио никакав позив, само ми је стигла информација из агенције да нису заинтересовани. Партизан ми је увек прва опција, али сам професионалац и морам да играм фудбал. Нема никакве љутње, људи имају друге планове и све је у реду.

СИН ВИКТОР ПРОМЕНИО СВЕТ

Од пре нешто мање од месец дана свет и смисао живота Данила Пантића се потпуно променио.

- Постао сам отац, добио сам сина Виктора 17. јуна. Покушаћу да му пружим љубав и васпитање и да му омогућим и неке ствари које ја нисам имао.

За разлику од његова претходна два клуба, Партизана и Видеотона, сада је Пантић коначно завршио са позајмицама из Челсија.

- Понудили су ми у Челсију нови двогодишњи уговор, али нисам желео да прихватим нове позајмице, које су биле сасвим извесне. У овом случају позајмица дефинитивно није опција, већ ће, по свему судећи, бити издејствовани чисти папири, јер ми уговор истиче за годину дана уз проценте од наредне продаје.

Пантић је из Партизана први пут отишао, најблаже речено, недоречен, док је у "повратничкој мисији" имао значајно већу улогу.

- Играо сам добар фудбал у Партизану, освојили смо два купа, једино та титула остаје као кост у грлу. Немам никакав жал нити неки мотив да неком доказујем да ли је погрешио. Погрешан је начин да размишљам о неком инаћењу или било чему сличном, играћу свој фудбал за Чукарички без обзира на то ко нам буде противник.

НИСМО МОГЛИ ДА БУДЕМО ШАМПИОНИ

У моменту када је поменуо пропуштене прилике за шампионски пехар са Партизаном, Пантић се дотакао и услова за такмичење у српском елитном рангу.

- Жао ми је што смо играли у условима у којима није могла да се освоји титула. Ово остало је све било супер, стварно су прелепа сећања. Никад се не зна шта носи будућност, Партизану никад не затварам врата, али тренутно је то немогуће. Желим им да освоје титулу ако ми не успемо, Куп и да се пласирају у Европу.

Планови клуба су јасни, а и Данилови логично не одударају од клупских.

- Спреман сам за улогу лидера, јер сам такав играч да увек тражим и лопту и одговорност без обзира на то да ли ми у том тренутку иде или не. Драго ми је што имамо младу екипу, практично ћу ја бити један од старијих у тиму. Немам никакав комплекс од тога што играм у Чукаричком, напротив, пресрећан сам - закључио је Пантић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)