Корона покосила главног судију са дербија и четворицу његових колега

Н. Иљукић

23. 06. 2020. у 18:20

Корона покосила главног судију са дербија и четворицу његових колега

Фото: Н. Параушић

ЧЕТВОРИЦА српских фудбалских судија су позитивна на вирус корона и врло је вероватно да су се сви заразили 14. јуна на мечу претпоследњег, 29. кола Суперлиге Инђија - Војводина.

Главни арбитар те утакмице Срђан Јовановић, његови помоћници Милан Михајловић и Урош Стојковић, као и четврти арбитар Новак Симовић су јуче осетили прве симптоме вируса, а после тестирања је установљено да имају позитивне резултате.


Иначе, Судијска комисија је вођење финала поверила Данилу Грујићу, којем ће помагати Милован Ристић, Далибор Ђурђевић и четврти арбитар Новица Анђеловски, а "Новости" сазнају да је финале требало да суди управо заражена четворка.


Иако су многи српски медији повезали Новака Симовића и позитиван тест на вирус корона са суђењем на вечитом дербију у полуфиналу Купа, пре ће бити да је он заражен на мечу у Инђији на којем је на трибинама, званично, било око 600 гледалаца. У оваквим случајевима би препорука епидемиолога била да се хитно тестирају сви из експедиције Војводине, као и из Инђије, а и сва службена лица са овог меча која су била у рестриктивном простору на стадиону.


РИЗИК СА ТРИБИНА
ПОСЛЕ вести да су чак петорица фудбалера Звезде (Гобељић, Петровић, Конатар, Јовичић и Јованчић), као и бивши капитен Вујадин Савић, заражена вирусом корона, од јуче Новак Ђоковић и још неки тенисери са "Адрија тура", поставља се питање, колико је била оправдано да се на спортским догађајима у Србији дозволи окупљање навијача у било ком броју.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)