Одлука Графичара да одустане од Суперлиге отворила спекулације око попуне: ФСС ће пресудити!

Н. Иљукић

22. 06. 2020. у 08:40

Одлука Графичара да одустане од Суперлиге отворила спекулације око попуне: ФСС ће пресудити!

фото: ФК Нови Пазар

Председник Графичара Слободан Говедарица прексиноћ је званично обавестио јавност да његов клуб неће следеће године учествовати у Суперлиги. Све је образложено тесним пословним везама са Црвеном звездом. Пре два дана завршио се и прволигашки караван, Графичар је први на табели, а за њим су Златибор, Бачка и Металац.

Ова четири тима су, према прописима, требало да уђу у Суперлигу, али после одустајања "графоса", питање је да ли ће петопласирана Колубара или можда неко други да се нађе у елити. О томе ће, као и свих претходних година, одлучивати Извршни одбор ФСС који ће да узме у обзир све параметре из лиценцирања једног клуба (финансије, инфраструктура, омладински погон...), а требало би узети у обзир и последњу одлуку ФСС да слободна места, у случају одустајања једног тима, могу да се попуне на тендеру, односно куповином тог места.


За ово, већ сада, упражњено место у Суперлиги, незванично се јавио Нови Пазар, који је сезону у Првој лиги завршио као девети. Иначе, одлуком ФСС од пре месец дана, Смедерево је осим одузимања десет бодова за намештање меча са Кабелом, додатно кажњено и испадањем из Прве лиге која ће се, практично, попуњавати са четири позната и три, тренутно, непозната клуба.

Како "Новости" сазнају, сезона 2020/2021. у Суперлиги и Првој лиги Србије требало би да крене 25. јула или најкасније 1. августа, а много пре овог датума ће ИО ФСС морати да састави коначан списак учесника Суперлиге и Прве лиге Србије.

НЕПОЗНАНИЦЕ И У ПРВОЈ ЛИГИ

Пошто је ФСС недавно одлучио да ће елита имати 20, а Прва лига 18 клубова, сада се зна да ће нови прволигаши постати Борац Чачак (првак Запада), Јагодина (Исток), Железничар Панчево (Војводина) и ИМТ (Београд) и још три, за сада непозната тима.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)