ХРВАТИ РУШЕ МАКСИМИР: УЕФА добила своје, руши се најружнији стадион на свету

Novosti online

02. 11. 2022. у 14:56

КАКО преноси познати хрватски новинар Томислав Дасовић, рушење "Максимира" ускоро би требало да почне, а наводно је велики утицај имала УЕФА

ХРВАТИ РУШЕ МАКСИМИР: УЕФА добила своје, руши се најружнији стадион на свету

FOTO: Arhiva novosti

Дасовић је недавно био гост УЕФА, а одатле је пренео утиске челника о највећем стадиону у Хрватској, који многи сматрају једним од најружнијих на којима се играла Лига шампиона.

– У УЕФА располажу веродостојним информацијама како Пленковићева Влада заиста озбиљно креће у тај пројект, чим се за њега створи законски оквир. Будући стадион у ‘Максимиру’ биће капацитета 32.000 места. Постојећи објекат биће срушен, а у склопу стадиона требало би да, по Динамовој жељи, буде изграђен хотел с четири звездице. Према информацијама којима располаже Нион, припрема документације за тај пројект требало би да буде завршена до краја 2023. године, те би током 2024. године могли почети грађевински радови - навео је Дасовић.

Динамо ће тако и следећу европску сезону играти на полуупотребљивом „Максимиру“.

У тексту се додаје да је у току припрема документације за заменски пројекат, односно други стадион чији капацитет би био 12.000 места и чија би изградња трајала девет месеци.

Осим два стадиона, у Загребу би се градио и камп ХНС-а, где би било и ново седиште Савеза.

БОНУС: НАЈАКТУЕЛНИЈИ ВИДЕО СНИМЦИ 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ДА ЛИ ЈЕ МОГУЋЕ... Ево шта је Никола Јокић дочекао у самом финишу НБА сезоне, ко је овоме могао да се нада?

ДА ЛИ ЈЕ МОГУЋЕ... Ево шта је Никола Јокић дочекао у самом финишу НБА сезоне, ко је овоме могао да се нада?

НИКОЛА Јокић је двапут у низу добио МВП награду за најкориснијег играча НБА лиге. Био је на најбољем путу да уђе у историју најјачег кошаркашког првенства на свету на веома посебан начин, али...

30. 03. 2023. у 16:30

Коментари (3)