МИТАР ПУЦА И СА ЗЕМЉЕ И ИЗ ВАЗДУХА: Српски голгетер на разноврсне начине стигао до бројке 50 голова у дресу Србије

Недељко ИЉУКИЋ

01. 10. 2022. у 09:00

НА ЛЕВОМ бицепсу Александра Митровића стоји врло упечатљива тетоважа са текстом: "Ако не можеш да трчиш, онда ходај. Ако не можеш да ходаш, онда пузи. Али, шта год да радиш, мораш да идеш напред." Човек који воли тетоваже и ово доживљава као своју животну филозофију, не може да буде губитник.

МИТАР ПУЦА И СА ЗЕМЉЕ И ИЗ ВАЗДУХА: Српски голгетер на разноврсне начине стигао до бројке 50 голова у дресу Србије

FOTO: M. Vukadinović

Мора да буде победник! Најбољи стрелац у историји наше репрезентације "десио" нам се у најважнијем тренутку нашег фудбала. Када је вера у националну селекцију почела да јењава и када су пропуштене разне прилике за велика такмичења.

Још од оног првог гола Хрватској у Београду 6. септембра 2013. године, па до 27. септембра ове јесени, Митровић је страх и трепет за противничке одбране и голмане. Сјајни, неустрашиви голгетер радо је виђен на улицама Смедерева, Београда, Лондона...

Воли га и старо и младо. У своју спортску биографију је популарни Митар пре неколико дана уписао, онако калиграфиски, јубиларни, 50. гол. Прецизна статистика каже да је од ових 50, национални фудбалски јунак 25 голова дао десном ногом, седам левом ногом и 18 главом. Од свих 50 је само два дао са пенала.

Митровић је постао краљ свих наших стрелаца и потпуно непредвидљив за противничке штопере, а у последњих годину дана је изузетно радио на техници скока и голова главом. Што се тиче хет-трикова, Митровић их је имао два у дресу Србије. Први против Боливије на пријатељској утакмици, а други и много важнији недавно против Шведске у Лиги нација.

Због свега овога су многи фудбалски људи већ почели да га предлажу за нашу следећу "Златну лопту". Она ће му вероватно бити и суђена уколико и на Мундијалу у Катару покаже бар део свог пребогатог голгетерског репертоара.

ОД ТАДИЋА 16 АСИСТЕНЦИЈА

ТАДИЋ да "пакује", Митар да "решета". Реченица поновљена много пута добила је валоризацију и у бројкама. Од 50 голова Митра за А тим, Душан му је "наместио" 16. Да је Смедеревац омиљена "мета" капитена, говори и чињеница да је скоро половина Тадићевих асистенција (33) завршена реализацијом Митрогола. Иначе, њих двојица "кликнули" су тек 2016. на мечу против Кипра (први гол Митра на додавање Душана), три године после дебија снажног шпица и четири од првог наступа Тадића.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ХРВАТСКА ГЛЕДА И НЕ ВЕРУЈЕ: Здравко Мамић одушевљен Србима: Они су друга димензија, да их имамо у екипи - били бисмо у финалу!

ХРВАТСКА ГЛЕДА И НЕ ВЕРУЈЕ: Здравко Мамић одушевљен Србима: "Они су друга димензија, да их имамо у екипи - били бисмо у финалу!"

ХРВАТСКА и Бразил играју у четвртфиналу Светског првенства у фудбалу, а уочи те утакмице хрватска јавност са пажњом је пратила шта је о учинку који је Србија имала у Катару говорио Здравко Мамић.

08. 12. 2022. у 16:56

Коментари (0)

КУРТИЈЕВА ПОЛИЦИЈА БАЦА ШОК БОМБЕ: Драма на северу Косова и Метохије