ХОЋЕТЕ ДА БОДРИТЕ СРБИЈУ НА МУНДИЈАЛУ? Ово су Ковид-правила за улазак у Катар ако идете на Светско првенство

Новости онлине

29. 09. 2022. у 16:15

ФУДБАЛСКА репрезентација Србије игра све боље, дигла је форму баш кад треба - пред Мундијал, а сада су организатори Светског првенства чији је домаћин Катар обавестили јавност која Ковид-правила важе за улазак у ту земљу ако неко планира да на лицу места посматра мечеве шампионата планете у фудбалу.

ХОЋЕТЕ ДА БОДРИТЕ СРБИЈУ НА МУНДИЈАЛУ? Ово су Ковид-правила за улазак у Катар ако идете на Светско првенство

FOTO: Tanjug/AP

Вакцинација није обавезна, али ПЦР тест или антигенски тест јесу.

Ево како гласи обавештење организатора:

"За ФИФА Светско првенство 2022, које се одржава у Катару од 20. новембра до 18. децембра, сви навијачи старији од шет година морају у својим земљама, пред полазак, да обаве ПЦР тест и то најкасније 48 сати пре него што се упуте у Катар, или да имају урађен антигенски тест који није старији од 24 сата. 

Ако то обаве, а резултати покажу да нису заражени коронавирусом, биће им дозвољен улазак у Катар и то без обзира на то да ли су вакцинисани против новог коронавируса или нису.

Резултати теста морају да се покажу по доласку на аеродром.

Посетиоци Катара нису у обавези да се изнова тестирају на коронавирус када стигну у Катар.

Неће бити признавани резултати самообављених антигенских тестирања, а деца млађа од шет година нису у обавез да обаве ни антиген, ни ПЦР тест пре доласка у Катар"

Подсетимо, "орлови" су у суботу после преокрета победили Шведску у правој фудбалској рапсодији, а у уторак увече у Норвешка је поклекла пред сјајном репрезентацијом Србије која се тако на сјајан начин "најавила" за Мундијал.

Бонус видео: Кад химна Србије, "Боже правде", загрми у Русији...

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

СРБИЈА ДА БУДЕ КАЖЊЕНА? Скандалозни захтеви албанских сепаратиста због заставе Нема предаје у свлачионици орлова (ФОТО)

СРБИЈА ДА БУДЕ КАЖЊЕНА? Скандалозни захтеви албанских сепаратиста због заставе "Нема предаје" у свлачионици орлова (ФОТО)

ФУДБАЛСКА репрезентација Србије није се прославила у првом мечу на Мундијалу, али сама чињеница да су "орлови" на највећој смотри светског фудбала "боде очи" непријатељима наше државе и народа.

25. 11. 2022. у 14:58

Коментари (0)

МОЈ ОМИЉЕНИ ПРАЗНИК: Како су Ана и Владе Дивац прославили Тенксгивинг (ФОТО)