АЛЕКСАНДАР МИТРОВИЋ - ЖИВОТНА ИСПОВЕСТ: "Брат је остајао без патика да бих ја имао за копачке, родитељи су се одрицали свега"

Novosti online

28. 09. 2022. у 17:36

ЛОЈАЛНОСТ, упорност, радна етика, "усијана српска глава" се охладила и постала права фудбалска сензација, миљеник кулоара најспоредније ствари на светa. О Александру Митровићу бруји цео свет, али мало ко зна каква је животна прича пратила миљеника српске нације.

АЛЕКСАНДАР МИТРОВИЋ - ЖИВОТНА ИСПОВЕСТ: Брат је остајао без патика да бих ја имао за копачке, родитељи су се одрицали свега

ФОТО: АП

Момак родом из Смедерева није имао нимало лак пут до успеха. У интервјуу за "Информер" Митровић је отворио душу и говорио о свом одрастању у Смедереву, првим фудбалским корацима и тешким моментима кроз које је пролазио у својој каријери.

- Одрастао сам у нормалној, радничкој породици. О мени и брату су доста бринули баба и деда јер су мајка и отац много радили. Када су били у првој смени, устајали су у четири ујутру да иду на посао. Тата је био возач, а мајка кондуктер. Тако су се и упознали. Отац је онда почео и приватно да ради са шљунком, па по цео дан није био код куће - открива српски ас.

Н. Скендерија

"Икона" навијача Фулама не крије да се породица пуно жртвовала због њега.

- Без обзира на гомилу обавеза, увек су налазили времена да са нама уче или да мене возе из Смедерева у Београд на тренинге. Шест пута недељно. Пре или после школе, у зависности од тога која сам смена, чекали су ме да ме одведу на тренинг и врате кући. Имао сам времена само за школу и фудбал, а они само за посао и моје тренинге. Путовали смо тако од моје девете до четрнаесте године. Онда сам се преселио у Београд - каже Митровић и додаје да је пресрећан што је данас у могућности да им пружи све што им је потребно:

- Одрицали су се свега да бих ја успео да остварим снове, да бих могао да радим шта волим. И мој брат је много пута морао да се жртвује. На пример, дешавало се да немамо пара и онда он не добије нове патике или мајицу да би имали мени да купе копачке или костобране. Наравно да сам срећан што сам успео, али ми је много драже што се то догодило због свих њих, који су годинама себе стављали у други план да бих ја ишао према својим циљевима. Драго ми је што данас њима могу да пружим више.

FOTO: Tanjug/AP

Када је примио прву плату млади Митар је све спискао на гардеробу.

- Од прве плате сам отишао у тржни центар и покуповао сам неколико истих мајица у различитим бојама. Свашта сам тада узео. Нисам размишљао уопште. Жељан си, па желиш себи да испуниш неке хирове. Али то те брзо прође.

Бонус видео: Кад химна Србије, "Боже правде", загрми у Русији...

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ХРВАТСКА ГЛЕДА И НЕ ВЕРУЈЕ: Здравко Мамић одушевљен Србима: Они су друга димензија, да их имамо у екипи - били бисмо у финалу!

ХРВАТСКА ГЛЕДА И НЕ ВЕРУЈЕ: Здравко Мамић одушевљен Србима: "Они су друга димензија, да их имамо у екипи - били бисмо у финалу!"

ХРВАТСКА и Бразил играју у четвртфиналу Светског првенства у фудбалу, а уочи те утакмице хрватска јавност са пажњом је пратила шта је о учинку који је Србија имала у Катару говорио Здравко Мамић.

08. 12. 2022. у 16:56

МНОГИ ЋЕ СЕ ИЗНЕНАДИТИ: Како се Његош заправо звао? Ословљавали су га са Петар и Раде, али је његово крштено име било другачије

МНОГИ ЋЕ СЕ ИЗНЕНАДИТИ: Како се Његош заправо звао? Ословљавали су га са Петар и Раде, али је његово крштено име било другачије

ВЛАДИКА ПЕТАР II Петровић Његош био је и остао упамћен као врло харизматична личност, маркантни владар, али и дубоко просветљена мисаона фигура о чему сведоче његова знаменита књижевна дела. Иако су у усменој традицији и писаној историји његов лик и дело опште познати, неки битни детаљи из његовог живота слабо су познати.

08. 12. 2022. у 18:51

Коментари (0)

ИМА ЛИ СРБА? Наш певач у Катару викнуо стихове Гаге Мирковић - каква је реакција уследила (ВИДЕО)