ОВЕ СЕЗОНЕ - ПРАВИ ФЕЈСА: "Увек сам на 101 одсто кад сам здрав"

М. БЛАЖИЋ

29. 06. 2022. у 20:19

ЛОПТА "са очима" која је летела педесетак метара пре него што је Лутовцу омогућила лагану егзекуцију против Трнаве (3:0) је само делић онога што Љубомир Фејса презентује по повратку на терен.

ОВЕ СЕЗОНЕ - ПРАВИ ФЕЈСА: Увек сам на 101 одсто кад сам здрав

FOTO: FK Partizan

Од извештача "Новости" из Птуја

Искусни везиста не штеди ни себе ни друге на тренинзима у Птују, често делује као тинејџер жељан доказивања и са таквим приступом несумњиво најављује да би црно-бели могли да добију велико појачање и изван прелазног рока.

- Жена ми често каже да нисам нормалан - смеје се Фејса на почетку разговора за "Новости".

- Увек сам на 101 одсто, да нисам такав не бих ни приближну каријеру имао. Исти сам и на тренинзима и на утакмици. Сад бих, ето док причам на ту тему, све почупао и истрчао на терен. Не могу себе да замислим у клубу у којем си ни горе, ни доле, без великих циљева. Када дође тај тренутак одмах завршавам, крај и нема више.

Несмотреност и сплет несрећних околности на зимским припремама у Турској учинили су да Фејса практично оде у заборав.

- Одужило се, на прву лопту сам мислио да ће бити кратко. Испало је скоро три месеца, а кад те стрефи на почетку, све иде како не треба. Осећао сам се катастрофално и горе од тога, ако је то уопште могуће. Нигде ме није било, нико ме није видео. Био сам само у Телеоптику и код куће. Нема ту журбе, не можеш ништа него да чекаш да прође.

За оне који су скептични по питању потпуног опоравка и повратка старог Фејсе на терен следеће речи делују умирујуће.

- Једном у Партизану и једном док сам играо за Бенфику, имао сам тешке повреде лигамената. Наставио сам у истом ритму и ојачао сваки пут после опоравка. Никад нису утицале на моје партије, верујем да то ни сада неће бити случај. Дуго одсуство са терена је изазвало лавину коментара на друштвеним мрежама, конотација је углавном била негативна.

- Од почетка каријере не пратим коментаре, ни позитивне, ни негативне. Тако успевам да сачувам мирну главу и фокусирам се на терен. Ми смо као народ специфични, то не може да се мења. Није то за сваког.

У формацији са једним задњим везним неће бити увек места за Здјелара (ако остане), Фејсу и Јевтовића.

- Најважније је да смо заједно, да је стварно добра атмосфера. Имамо много утакмица, сви ће играти и имати прилику. За конкуренцију увек дижем руку. Мени је теже кад гледам јер док си на терену не размишљаш, идеш стално напред, максимално у дуеле.

- Борба за титулу, шта друго када си у Партизану. Само да будемо сложни и спремни. Срећа је превагнула прошле сезоне на њихову страну, ваљда сада неће. Приоритет је и сада титула, па све остало. Код Европе је план да се уђе у групну фазу па после се иде даље - закључио је Фејса. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ПОТРЕБАН ВАМ ЈЕ НАЈБОЉИ ИНТЕРНЕТ: А1 Србија је мрежа у коју прелази највећи број корисника у Србији