ИН МЕМОРИАМ Преминуо некадашњи фудбалски судија Драгиша Комадинић (ФОТО)

Novosti online

29. 06. 2022. у 13:03

У Београду је у 73. години преминуо некадашњи фудбалски судија Драгиша Комадинић.

ИН МЕМОРИАМ Преминуо некадашњи фудбалски судија Драгиша Комадинић (ФОТО)

Фото: Архива Новости

Драгиша Комадинић је од 1970. па у наредне две деценије био један од најпознатијих арбитара на овим просторима. Почетком деведесетих година прошлог века, после престанка активног суђења, посветио се судијској организацији као инструктор и функционер у Фудбалском савезу Југославије.

„Рођен је 1949. године у Лиси код Ивањице, и када се са навршеном 21 годином живота одлучио да се бави суђењем у фудбалу, од почетка је исказао велики таленат који му је касније определио све животне амбиције, а у томе је Драгиша Комадинић био изузетно успешан.

Драгиша Комадинић ФОТО: Фудбалски савез Београда

Драгиша Комадинић је од 1979. године постао судија на теренима тада елитне Прве савезне лиге. Ту је брзо стекао велико поверење и многи су били задовољни када би им Комадинић судио.

Од 1984. године судио је и међународне утакмице. Шест година касније, тачно када је заокружио две деценије свог успешног судијског стажа, опростио се од активног суђења утакмица.

Наставио је да даје допринос фудбалском спорту, посебно важном сегменту који се односи на судијску струку. Да је био и остао човек од поверења показао је и када је 1993. године постао комесар за суђење тадашњег Фудбалског савеза Југославије, а био је и члан Извршног одбора Фудбалског савеза Југославије.

Београдска судијска организација била је и остала поносна на свог дугогодишњег члана Драгишу Комадинића који је на овим просторима стекао углед синонима за фудбалског судију и судијску организацију. Поштовање му је било исказано у монографији аутора Небојша Вуковића посвећеној стогодишњици Организације фудбалских судија Београда ‘Амбасадори правде’ у којој је Драгиша Комадинић добио издвојени простор,“ истиче се на сајту Фудбалски савез Београда.

„Фудбалски савез Београда и Организација фудбалских судија Београда овом приликом породици Драгише Комадинића изражавају дубоко саучешће.“

Сахрана Драгише Комадинића је у суботу, 2. јула, на Бежанијском новом гробљу у 12 часова.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ПОТРЕБАН ВАМ ЈЕ НАЈБОЉИ ИНТЕРНЕТ: А1 Србија је мрежа у коју прелази највећи број корисника у Србији