"ЗВЕЗДА НИКАДА МОЋНИЈА": Терзић на Скупштини клуба најавио велике амбиције, следећа сезона је историјска

Novosti online

25. 06. 2022. у 16:47 >> 16:47

ФУДБАЛСКИ клуб Црвена звезда одржао је данас редовну, трећу седницу Скупштине у Медија центру стадиона "Рајко Митиц", а генерални директор петоструког узастопног првака државе Звездан Терзић изјавио је да црвено-бели нису били јачи у последњих 30 година на свим пољима.

ЗВЕЗДА НИКАДА МОЋНИЈА: Терзић на Скупштини клуба најавио велике амбиције, следећа сезона је историјска

Фото: М.Вукадиновић

- Велико ми је задовољство да по пети пут заредом изађем пред вас на годишњој Скупштини и кажем да су сви циљеви испуњени. Ова година за нама је била посебна у сваком случају. Пре свега одбрањена је дупла круна и на тај начин настављена је апсолутна доминација у српском фудбалу. То је први и основни циљ који је Скупштина зацртала - остваривање спортских резултата. То подразумева шампионску титулу и стално играње у групној фази УЕФА такмичења.


Следећа три циља су такоде остварена у потпуности, то су: финансијска стабилност и несметан рад клуба, улагање у развој инфраструктуре на стадиону и даљи развој Омладинске школе - почео је излагање Терзић и додао да је реноме клуба у европским оквирима подигнут на завидан ниво:- Црвена звезда је у протеклом периоду јако порасла као клуб и настављамо да растемо. Углед клуба је подигнут на европски ниво, заузимамо 34. позицију на УЕФА ранкинг листи. Спортски резултати су изванредни, освојени коефицијенти су олакшали улазак у УЕФА такмичења и то је највећи капитал Црвене звезде данас. Вредност наших играча је вишеструко подигнута, инфраструктура нам је за понос, Омладинска школа је заиста постала права фабрика фудбалера.

ФОТО: ФК Црвена звездаОсврнуо се први оперативац клуба са Маракане и на тешку сезону која је завршена освајањем дупле круне у биткама са вечитим ривалом Партизаном.- Освојили смо пету узастопну шампионску титулу, мени најдражу до сада. Пре свега јер је освојена на један храбар и мушки начин на који сви треба да будемо поносни. У већем делу првенства, имали смо заостатак од пет бодова у односу на вечитог ривала. Веровали смо у себе, Црвену звезду и хтели смо да сви у клубу и око клуба верују у то исто.

- На минус пет сам рекао да подносим оставку ако не будемо шампиони и то бих стварно урадио. Знао сам да имамо најбољи тим и да треба да се деси чудо да не будемо шампиони. Морали смо освојити - освојили смо. Потребна нам је била, не само због још једне звездице и рекорда, била нам је потребна због позитивне атмосфере коју имамо сада пред сезону која је историјска. Ово је сезона где победник носи све - рекао је Терзић и најавио јуриш на директан пласман у Лигу шампиона у сезони 2023/24 у којој ће првак Србије имати гарантовано место у европској елити.

- Лига шампиона је пред нама у квалификацијама овог августа, а у сезони пред нама, ако освојимо шампионску титулу, имамо поново директан пласман у Лигу шампиона, што значи да у 12 месеци који су пред нама можемо два пута изборити пласман у Лигу шампиона. Данас смо у прилици да ударимо темељ новој Црвеној звезди и у спортском и у финансијском смислу. Дошло је време да капитализујемо све добре резултате у претходних пет година. Очекујемо огромне приходе од УЕФА бонуса у наредних 12 месеци - изјавио је Терзић.

Фото: Н. СкендеријаГенерални директор Звезде позитивно је оценио и европску одисеју која је завршена елиминацијом од Ренџерса у осмини финала Лиге Европе.

- Поносни смо и спортски шта смо урадили у Европи у овој сезони. У августу прошле године пети пут за редом је обезбеђен пласман у групну фазу УЕФА такмичења, а у групној фази са клубовима из Португала, Данске и Бугарске освојено је 11 бодова и прво место у групи. Освајањем првог места, дочекали смо после 30 година, играње у марту месецу. Сведоци смо фантастичног двомеца са Глазгов Ренџерсом, где сплетом несрећних околности и судијских одлука - три поништена гола, нисмо се пласирали даље, а Глазгов Ренџерс је играо финале и на пенале изгубио од Ајнтрахта из Франкфурта - рекао је Терзић и додао:

- Оно у шта смо уверени је да је Црвена звезда данас моћнија него икад у последњих 30 година и то ћемо доказати у сезони пред нама. Победама у претходном периоду смо освојили толико бодова да стартујемо у трећој рунди квалификација и да смо у трећој и цетвртој рунди у повлашћеном положају. То значи да треба да победимо слабије рангиране клубове од нас да би играли Лигу шампиона. Некад је то за Црвену звезду била мисаона именица, дуго година. Црвена звезда је 2014. године била 210. клуб у Европи на ранкинг листи, а данас смо 34. клуб у Европи и вероватно смо најуспешнија српска компанија.

Фото: ФК Црвена звездаТерзић је открио да клуб из Љутице Богдана дугује држави новац за порез, али у складу са договореним планом репрограма.- Црвена звезда јесте дужна за порез, али у складу са законом и одобреним репрограмом. Све пореске обавезе, клуб ће очистити до краја септембра. После тога обратићемо се јавности и детаљно приказати све наше приходе, да разобличимо сву неку лошу медијску перцепцију око Црвене звезде.

- Приходовали смо у последњих осам година преко 200 милиона евра, од тога 84 одсто из иностранства. Платили смо или ћемо платити по изласку из репрограма, преко 35 милиона евра у буџет Републике Србије. Не знам која компанија данас у Србији приходује толико средстава из иностранства и уплаћује толико новца у буџет Републике Србије. Имамо само једног спонзора који је у власништву државе. То је Телеком са 1,2 милиона евра, што је цетири одсто од нашег годишњег буџета.

- Показаћемо све податке и доказати да Црвена звезда поштује и измирује обавезе према држави и да ни на који начин нисмо на трошку ни држави, ни грађанима Србије", истакао је генерални директор црвено-белих.

Терзић се захвалио и највећим спонзорима клуба.


- Желео бих да се захвалим свим спонзорима нашег клуба, пре свих компанијама "Газпром" и "Телеком". Као што знате добили смо понуду за нови двогодишњи уговор са "Газпромом" у висини од пет милиона евра и тај уговор ће бити потписан следећег четвртка у овим просторијама. То довољно говори колико је велика братска руска компанија задовољна нашим резултатима и начином на који промовишемо "Газпром" широм Европе - закључио је Терзић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

ДУШАН ГА ЈЕ САСТАВИО ШАКОМ У ГЛАВУ: Нови детаљи напада на капитена Србије