ИКОНА РЕАЛА, А НЕКАДА ПАСТИР У КРАЈИНИ: Лука Модрић је са пет година бранио козе од вукова и пркосио зверима (ВИДЕО)

Новости онлине

29. 05. 2022. у 09:22

Лука Модрић је освојио свој пети трофеј у Лиги шампиона и тако додатно учврстио статус легенде Реал Мадрида.

ИКОНА РЕАЛА, А НЕКАДА ПАСТИР У КРАЈИНИ: Лука Модрић је са пет година бранио козе од вукова и пркосио зверима (ВИДЕО)

Фото: Принтскрин

Веровали или не, човек који је са најуспешнијим клубом на свету освојио чак 19 трофеја некада је чувао козе по кршу Велебита у Крајини.

Снимајући вукове у врлетима Велебита, о чему је и ББЦ направио документарни филм, Павле Баленовић, некадашњи свирач бенда у легендарној хрватској групи Плава трава заборава, није ни сањао како ће у видеоснимцима забележити легенду Реала како са само пет година суверено чува козе пркосећи опасним дивљим зверима.

Павле Баленовић, некадашњи музичар и филмски каскадер, живот је посветио проучавању Велебита и његовог животињског света, пре свега вукова који настањују ту планину у великом броју.

Лутајући велебитским пространствима, Беленовићу је друштво правио и вук којег је усвојио док је још било штене од једног сељака у Чрачацу. Схвативши да вук неће моћи да преживи у Загребу, одлучио је да га пусти у велебитска пространства.

Невероватан снимак малог Луке Модрића аутор је поставио на друштвеним мрежамам, али и капитена Ватрених како без страха на велебитској бури и под опасношћу од страшних вукова тера козе у тор у склопу родне куће.

Тај детаљ можете видети на овом снимку од 2.30 минута.

Дирљиву причу о вуку и човеку ББЦ је екранизовао у свом документарцу ''Човек-вук, дневник Павла Белановића.'' Занимљиво је да управо овај филм прво понуђен Хрватској телевизији, али они су то одбили. Пошто га је купио ББЦ, а након њих и 44.000 телевизијских кућа широм света, ХРТ је одлучио да промени одлуку.

Током својих лутања Велебитом, Баленовић се у Затону Обровачком спријатељио са Стипом Модрићем, оцем капитена Ватрених којег је 1990. године снимио са само пет година како тера овце у тор током грађанског рата.

Foto AP

 

Током рата породица је одбегла у Задар где је наставила са животом. Мало ко је знао за ове податке о раном детињству једног од најбољих фудбалера на свету. Овај снимак је доказ да је Лука рођен у Крајини, а не како то Хрвати пишу у Задру.

БОНУС ВИДЕО: Пехар Купа Србије у рукама играча Црвене звезде

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

СУСРЕТ КРАЈ ПАТРИЈАРХОВЕ БОЛНИЧКЕ ПОСТЕЉЕ: Павле је у једном трену отворио очи и дигао руку - прекретница у Новаковој каријери