НОВО ЛИЦЕ НА БАНОВОМ БРДУ: Чукарички представио тренера за европску сцену

Novosti online

26. 05. 2022. у 16:27

ФУДБАЛЕРИ Чукаричког још једном су заслужено изборили пласман у Европу и могу полако да почну са формирањем стручног штаба и играчког кадра пред сезону великих очекивања. У нове походе неће ући са Сашом Илићем или Миланом Лешњаком, који су трасирали пут ка квалификацијама за континентално такмичење, већ са новим лицем на клупи.

НОВО ЛИЦЕ НА БАНОВОМ БРДУ: Чукарички представио тренера за европску сцену

фото: Н. Параушић

Клуб са Бановог брда је то данас и званично потврдио, а на клупском сајту је објављен и интервју са новим стратегом ''брђана'' - Душаном Крекезом.

Том приликом рођени Београђанин представио је свој стручни штаб, у ком ће место наћи и један кипарски стручњак.

- Помоћник ће бити Кипранин Христос Пантели, радио је са мном у АЕЛ-у, дуго се знамо. Милан Лешњак ће бити мој сарадник, тренер у првом тиму. Кондициони тренер је Игор Делибашић, радио је у сурдуличком Раднику, кадетима и омладинцима Црвене звезде, рукометном клубу Војводина. Милован Сикимић ће остати у омладинској школи, али ће бити и спона са првим тимом. То је такође врло битна ставка, с обзиром на то да клуб доста придаје пажње младим играчима. Тренер голмана остаје Оливер Ковачевић, аналитичар Лука Јевтовић, уз остатак стручног штаба који неће бити мењан - изјавио је Керкез.

Чукарички је већ дуги низ година у врху српског фудбала, са великим амбицијама, а то је да у некој даљој будућности постане конкурент београдским вечитим ривалима.

- Амбициозан сам тренер, али немам шта много да мењам што се тиче циљева екипе. Наравно, онај основни је да се избори Европа, освајање Купа је увек доста реалан циљ. Чукарички има свој стил и начин игре, треба да тежи ка томе. На мени је, ако могу, и да побољшам екипу. Углавном, трудићемо се да направимо резултат, и у првенству, и у Европи.

Клуб са Бановог брда права је фабрика фудбалских талената, а уз продукте своје школе, мудром трансфер политиком стигли су у сам врх Суперлиге.

- Трансфери и продаја играча су неминовност у Србији, клубови се издржавају од тога. Чукарички има такву филозофију да се посебно води брига о младим играчима. Сви момци који су отишли у иностранство били су спремни за наредни корак, а клуб је увек био спреман да надомести њихове одласке. Покушаћемо да доведемо играче који ће подићи квалитет, са жељом да Чукарички и даље буде у врху српског фудбала - закључио је нови шеф струке "брђана". 

Керкез је од 2014. до 2017. године радио у омладинским категоријама АЕЛ-а из Лимасола и као тренер другог тима, да би наредне четири године успешно водио први тим са којим је 2019. године, освајањем Купа Кипра, остварио највећи успех. Једно време био је шеф академије Анортозиса.

Бонус видео: Ватрени вечити дерби - "делије" и "гробари" користили пиротехнику као ретко кад

 
 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)