СУКОБ ПОЛИЦИЈЕ И "ТОРЦИДЕ" РАСПЛАМСАО МРЖЊУ: Загребачке регистрације небезбедне у Сплиту на лето?

Novosti online

24. 05. 2022. у 10:00

НАКОН невиђеног сукоба навијача Торциде и полиције, на повратку Сплићана после утакмице са загребачким Динамом, хрватска јавност поставља отворено питање: одакле таква мржња између Загреба и Сплита.

СУКОБ ПОЛИЦИЈЕ И ТОРЦИДЕ РАСПЛАМСАО МРЖЊУ: Загребачке регистрације небезбедне у Сплиту на лето?

ФОТО: ЕПА

Никада до сада полиција није пуцала и ранила двојицу навијача, као што никада до сада хулигани из Хајдукове Торциде нису у полицијско возило бацили експлозивну направу.

Дежурне судије целу су ноћ на понедељак испитивали четрдесетак ухапшених, а премијер Андреј Пленковић каже да је недопустиво да је толики број навијача ишао да нападне хрватску полицију.

Било их је на стајалишту тридесетак километара од Загреба готово 1.400.

Оптужбе лете на све стране, од тога да из управе Динама кажу "Хајдукови су навијачи фрустрирани", до тога да Сплићани поручују "постоје две правде, она за Динамо и она за све друге". Сви међутим користе реч "катастрофа", која се лако са фудбала може да пренесе и на политику, а онда и на обичан живот.

У Сплиту, граду познатом по честим несташлуцима хулигана, ово лето можда више неће бити безбедни ни аутомобили са загребачком регистрацијом, као што већ дуго нису они са београдском.

БОНУС ВИДЕО: Павков крваве главе напустио терен

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)