РАГНИК НЕ ЦЕНИ ДРАГОВИЋА: Штопер Црвене звезде у немилости бившег тренера Манчестер јунајтеда

Танјуг

23. 05. 2022. у 16:39

ДУГОГОДИШЊИ репрезентативац Аустрије, фудбалер Црвене Звезде Александар Драговић не налази се у тиму на који рачуна нови селектор Ралф Рангник за предстојеће четири утакмице Лиге нација.

РАГНИК НЕ ЦЕНИ ДРАГОВИЋА: Штопер Црвене звезде у немилости бившег тренера Манчестер јунајтеда

FOTO: M. Vukadinović

Аустрија трећег јуна први пут предвођена новим селектором, игра против Хрватске, а затим следи сусрет са Данском и онда са Француском.


Највеће изненађење на списку репрезентативаца које је одредио за ове утакмице је што је Драговић, који је са Звездом освојио првенство Србије, изгубио место у националној селекцији.

Поуздани штопер крајем марта, на утакмици против Шкотске, одиграо 100. утакмицу у дресу репрезентације и недостају му само три меча да изједначи рекорд који држи Андреас Херцог.

Спортски директор Фудбалског савеза Аустрије, Петер Шетел је рекао да сви знају колико је вредан "Драго", али и да на његовој позицији има велики број квалитених играча.

Рангник и Шетел већ су телефоном разговарали са Драговићем.

- Био је разочаран, јер је желео да игра. Могу да разумем његово разочарење - казао је Шетел. Драговић се код Рангника нашао само у „проширеном саставу“, односно списку на позив.


На листи репрезентативаца под новим селектором недостаје и Јулиан Баумгартлингер, који мора да паузира после операције колена, а из савеза поручују да он остаје и даље капитен на којег рачунају.


Од чланова националне селекције Аустрије, српског порекла у тиму остају Марко Арнаутовић и Саша Калајџић.

Бонус видео: Свемирско светско првенство: Спектакл какав фудбал не памти

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

БАЈАГИНА СУПРУГА: Све песме посветио њој - у браку 40 година