ПРОЦУРИЛО! Овако ће изгледати дрес Србије на Светском првенству (ФОТО)

Новости онлине

23. 05. 2022. у 12:43

ФУДБАЛСКА репрезентација Србије ће на Светском првенству у Катару играти у потпуно новим дресовима, а сада је на друштвеним мрежама процурило и како ће изгледати прва гарнитура!

ПРОЦУРИЛО! Овако ће изгледати дрес Србије на Светском првенству (ФОТО)

Фото: AP Photo/Armando Franca

Наиме, познати сајт који је специјализован за инсајдерске информације о дресовима "Тодособрецамисетас" објавио је да ће Србија имати црвену гарнитуру, са златним детаљима.

Крстови ће бити распоређени по читавом дресу и неће бити толико упадљиви, а ту је и нови грб репрезентације који је недавно представио Фудбалски савез Србије, на коме су традиционални мотиви: двоглави бели орао, оцила, љиљани, црвени штит...

- Двоглави бели орао датира још из доба Немањића, а симбол је преузет из Византије. Налази се на црвеној позадини (штиту), што симболизује храброст и некадашње српско царство, уз мотиве златне боје. Кроз нашу историју појављивали су се различити типови орлова, а изабрани са грба је један од њих. У средини се налази осмоугаони штит са оцилима и инспирацију је пронашло из грба Краљевине Србије из 1882. године. Љиљан је један од најучесталијих мотива у хералдици. Код нас их срећемо из доба Немањића (грбови, круна, новац), а њихов симбол ослања се на стихове из Старог и Новог завета и на култ Богородице. Љиљане су од нас преузели Котроманићи, па су одатле потом увели и у Босну. Идентични љиљани са грба репрезентације налазе се и на садашњој застави и грбу Републике Србије - навео је ФСС.

Бонус видео: Велика бакљада "делија" у завршници меча Црвена звезда - Вождовац

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)