ДВА СРБИНА У НАЈБОЉЕМ ТИМУ ЛИГЕ ЕВРОПЕ: Филип Костић и фудбалер Црвене Звезде у идеалних 11

Novosti online

19. 05. 2022. у 18:35

ВЕЛИКИМ финалем у коме су снаге одмерили Ајнтрахт из Франкфурта и Ренџерс спуштена је завеса на овогодшње издање Лиге Европе. Како по обичају бива убрзо се бирају и најбољи појединци који су обележили супер-узбудљиву сезону.

ДВА СРБИНА У НАЈБОЉЕМ ТИМУ ЛИГЕ ЕВРОПЕ: Филип Костић и фудбалер Црвене Звезде у идеалних 11

ФОТО: Танјуг/АП

Србија на тој листи има два представника, према реномираном сајту Софа скор, који се бави статистичким параметрима. Поред Филипа Костића који је својим минијатурама и квалитетом обележио такмичарску годину у другом по снази европском такмичењу ту се нашао и фудбалер Мирко Иванић. 

Велико признање за везисту црвено-белих као потврда да и бројке говоре о бриљантној сезони "мађионичара са Маракане" чија је просечна оцена од 7,33 једнака оној коју је његов сународник Костић забележио.

На голу идеалног тима је Бајеров чувар мреже Лукаш Храдецки (7,24), а одбрану још чине Маркао из Галатасараја (7,55), Вест Хемов Крис Досон (7,17) и Конор Голдсон из Ренџерса (7,00).

Са лева на десно у средини иду Костић, Иванић, Деклан Рајс из Вест Хема (7,39) и Ренџерсов Џејмс Таверније (7,49), док је у нападу Мислав Оршић из загребачког Динама (7,33) заједно са Брагиним тандемом, Рикардо Орта (7,45) и Јури Медеирош (7,25).

Бонус видео: Свемирско светско првенство: Спектакл какав фудбал не памти

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

СУСРЕТ КРАЈ ПАТРИЈАРХОВЕ БОЛНИЧКЕ ПОСТЕЉЕ: Павле је у једном трену отворио очи и дигао руку - прекретница у Новаковој каријери