ДРАГАН СТОЈКОВИЋ ПИКСИ ОТКРИО: Дејо Савићевић одбио шесту Звзедину звезду!

Novosti online

18. 05. 2022. у 16:44

ОД тренутка када је Звезда доделила "пет звездиних звезда", легендама свог клуба, влада полемика да ли је у друштву Рајка Митића, Драгослава Шекуларца, Драгана Џајића, Владимира Петровића и Драгана Стојковића требало да се нађе и Дејан Савићевић.

ДРАГАН СТОЈКОВИЋ ПИКСИ ОТКРИО: Дејо Савићевић  одбио шесту Звзедину звезду!

Фото: Н.Параушић

Због чега се Звезда зауставила на пет звезди открио је Драган Стојковић Пикси, у време чијег руковођења клубом је и разматрана одлука да се легендарни фудбалер црвено-белих овековечи кроз овај гест.

- Није било званичног предлога, али… Логична је била идеја да Дејо, предводник, перјаница шампиона Европе, буде промовисан у Звездину звезду. Будимо искрени, Савићевић је по свим параметрима био број један у екипи, касније и освајач светске титуле. Ипак… Кад сам Деју саопштио идеју и процедуру, категорички је одбио било какав разговор на ту тему. Није било, потом, места ни причи… Сви знају какав је Савићевић, није било шансе, нити сврхе да се убеђујемо у супротно. За мене, да не буде неспоразума, Дејо је шеста Звездина звезда. И ту нема дилеме, објаснио је селектора Србије током промоције књиге „Пикси – све за десет“.

Касније, маја 2010. године, Управни одбор Црвене звезде целу генерацију 1991. промовисао је у шесту клупску звезду.

БОНУС ВИДЕО: Пикси добитник златне повеље ФС Републике Српске

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

АНА ИВАНОВИЋ У БИКИНИЈУ: На плажи у дводелном купаћем (ФОТО)