ИСТРАГА ПРОТИВ ЈУВЕНТУСА! Нестали докази о преварама

Novosti online

24. 03. 2022. у 20:22

ПОЛИЦИЈА наставља да "чешља" финансијске књиге фудбалског клуба Јувентус.

ИСТРАГА ПРОТИВ ЈУВЕНТУСА! Нестали докази о преварама

Фото: Танјуг/AP Photo/Antonio Calanni

У склопу истраге о малверзацији од око 50 милиона евра, претресане су бројне канцеларије и представништва широм земље. Тужилаштво у Торину верује да су челници "старе даме" уништили целу поверљиву документацију, која садржи и приватни уговор са Кристијаном Роналдом.

Државни органи сконцентрисани су на договоре које је управа клуба, на челу са председником Андреом Ањелијем и спортским директором Павелом Недведом, постигла са играчима у вези са смањењем плата у марту, априлу, мају и јуну 2020, када је суспендована Серија А због пандемије вируса корона. Та одлука изазвала је позитиван ефекат на финансије торинске екипе од око 90 милиона евра, али Суд верује да се играчи Јувентуса примали најмање 60 милиона кроз разне приватне уговоре.

Роналдо и другови, наводно, нису се одрекли плата, већ су им исплате биле одложене, а чак би им било омогућено да примају плату и у случају трансфера. Неки од уговора су пронађени на имејлу клуба, али је Тужилаштво навело да постоји навика да се неки уговори чувају ван седишта клуба и аутоматски уништавају када се договор испуни. Међу њима би могао да буде и Португалчев приватни договор са клубом који је поменут у телефонском разговору врхушке клуба, али га истражитељи, засад, нису пронашли.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ГОРИ ТВИТЕР ПОСЛЕ ПОРАЗА ОД КОМШИЈА: Србија - апсолвирана, а објективни Хрват поентирао