ЈУВЕНТУС У ВЕЛИКОМ ПРОБЛЕМУ: Полиција запленила документа, Роналдо у центру скандала!

Novosti online

24. 03. 2022. у 19:39

НОВИ скандал потреса фудбалски клуб Јувентус, а тужилаштво у Торину уверено је да су црно-бели уништили поверљиву документацију, међу којом је био и приватни уговор са Кристијаном Роналдом.

ЈУВЕНТУС У ВЕЛИКОМ ПРОБЛЕМУ: Полиција запленила документа, Роналдо у центру скандала!

ФОТО: Принтскрин/Инстаграм/Цристиано

Италијанска полиција претресла је неколико пословних објеката, а све у склопу истраге о могућој финансијској превари фудбалског тима из Торина.

Газета дело спорт преноси да се траже уговори којима је договорено смањење плата играча у марту 2020. године, када је Серија А суспендована због корона вируса.

- Економски и финансијски ефекти постигнутог договора су позитивни за око 90 милиона евра за финасијску годину 2019/2020. Споразумом је предвиђено смањење за месечне исплате за март, април, мај и јун 2020. годину - навео је тада Јувентус.

То је донело уштеду од 90.000.000 евра, а истражни органи верују да су играчи примили око 60.000.000 евра кроз приватне и тајне уговоре који нису били нигде заведени.

FOTO: AP

Међу заплењеним документима налази се и „неколико приватних евиденција на различите начине за финансијске године 2019/2020 и 2020/2021, које нису депоноване код надлежних”.

Истражитељи верују да се фудбалери Јувентуса нису одрекли плата, већ да су им исплате биле одложене. Неки од тих уговора пронађени су у имејловима клуба и омогућили би исплату плате чак и у случају трансфера.

Како се наводи, истражитељи су истакли „навику да се неки од поверљивих докумената чувају ван седишта клуба, уништавајући их када се договори испуне”.

Foto: AP

Међу њима би могао бити и приватни договор са Кристијаном Роналдом, који је поменут у телефонском разговору између челника клуба, али га истражитељи нису пронашли.

БОНУС ВИДЕО: Ово су фудбалери са највећим зарадама

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ИЗМЕЂУ БОРОВЕ ШУМЕ И ЧИСТОГ МОРА: Топла препорука за хотел Sealife Kemer Resort 5*