БИБАРС НАТХО СПРЕМАН ДА ПОЛЕТИ: "Моје тело је преживело трауму"

Novosti online

26. 01. 2022. у 11:24

ПОСЛЕ двомесечне паузе, Бибарс Натхо је започео нови фудбалски циклус на старту нове полусезоне.

БИБАРС НАТХО СПРЕМАН ДА ПОЛЕТИ: Моје тело је преживело трауму

FOTO: N. Paraušić

О паузи услед анемије, жељама и садашњој форми говори први пут за званични сајт ФК Партизан.

Након два месеца паузе Бибарс Натхо вратио се фудбалу, а открио је како је "преживео" фудбалску паузу.

- За друге људе то је било два месеца, мени је то изгледало као две године. Опет, срећан сам што ми се то десило тек после 15 година каријере, наравно, не и што је и сада. Последњих шест месеци сам се осећао слабије, нисам разумео због чега. Размишљао сам о многим стварима, али не и о анемији. Срећан сам што сам нашао решење, јер је могло да прерасте у нешто озбиљније. Решио сам то и сада сам се вратио јачи него икада.

Фото: Н. Параушић

Натхо открива шта навијачи могу да очекују у наставку сезоне.

- Имао сам такође повреду адуктора. Последњих годину дана сам осећао велику бол. После 60-70 минута игре сам се осећао ужасно! Уз то, анемија ми је одузела сву моћ и снагу коју сам имао. Сада сам поново спреман да полетим!

Време изван фудбала провео је у Израелу са породицом.

- Нон-стоп сам био са мајком. Напустио сам Израел пре 13 година и нисам много времена проводио са њом. Моја жена и деца су се вратили за Србију, а ја сам остао са њом. Гледали смо по читав дан Нетфликс, јели смо заједно, причали, било је углавном лепо са те стране, али са друге и не тако лепо, јер нисам могао ништа да радим, моје тело је требало да се одмара. Скоро месец и по дана нисам радио ништа јер је прво требало да решим анемију, после сам имао и операцију. Моје тело је преживело трауму, али сада сам добро и срећан сам, опет тренирам и скоро сам у пуној снази. Надам се да ће из дана у дан бити све боље и боље.

ФОТО: ФК Паритзан

Партизан је пратио путем ТВ преноса.

- Било је чудно са једне стране. Ја сам отишао због повреде. Онда је отишао Маркец, па је Рикардо почео да се осећа лоше. Дача није могао да игра једну-две утакмице. Почео сам у себи да паничим, али ми је било драго што саиграчи нису одустали, што смо постигли тако добре резултате до краја и показали да, иако некога немамо, имамо добру клупу која је чак некада и боља. Ово је показало нашу моћ, а то ми даје наду и самопоуздање за будућност да, иако се деси да имамо неки проблем, да неко не може да игра због повреде или слично, да имамо такође моћну помоћ са клупе.

Сви играчи заједно се припремају за наставак сезоне.

- Било је тешких тренутака када смо губили, када су неки од нас били повређени, када је време било изузетно лоше, али смо на крају прегурали све то заједно, као тим. Зато смо сада спремни преузмемо све у своје руке, кренули смо полако и радимо на томе. У овој сезони тренер нам је помогао да изградимо нешто и треба да задржимо то, да наставимо да будемо бољи сваког дана и на свакој утакмици. Срећан сам због тога јер напорно тренирамо, знамо свој циљ, ко нам је противник и гурамо до победе.

Фото: М. Вукадиновић

Тежак распоред чека Партизан. Утакмица у Нишу, потом пут у Праг.

- Тако је! Биће напорно наредних неколико месеци, морамо да дамо све од себе, да стартујемо добро и у пуној снази, али овог пута немамо времена да размишљамо о томе, већ ћемо ићи корак по корак. Треба да задржимо снагу од првог меча, биће то веома тешких шест месеци. Знамо каква је ситуација, први смо на табели са пет бодова више од другопласиране екипе, па остали дају све од себе да нас победе. Верујем да све зависи од нас и, ако будемо фокусирани на сваку утакмицу, верујем да ћемо наставити да играмо онако како смо завршили полусезону.

Доста је младих играча у тиму...

- Да, имамо пуно младих талентованих играча. То је менталитет Партизана, морате дати младим играчима шансу да играју и да се изграде. Они су стварно добри и веома талентовани, желе да играју, да уче од нас, старијих играча, и лепо је видети их како тренирају. Ако им могу помоћи из мог угла, помогнем им, веома сам срећан што су то баш добри момци и слушају, сваког дана су све бољи. О нашем Марку (Миловановићу) могу рећи да није баш лако да дође у тим годинама, тренер га је довео у једном тешком тренутку за тим, а он је био ту и урадио одличан посао и постигао голове. Можда ће му бити мало теже, али уз напоран рад и спремност у сваком тренутку, мислим да је пред њим добра будућност.

БОНУС ВИДЕО: Ово су фудбалери са највећим зарадама

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)