СТАНКОВИЋ ЗАДОВОЉАН ПОЧЕТКОМ ПРИПРЕМА: Играчи дижу форму, млади раде одлично

Танјуг

21. 01. 2022. у 13:10

ТРЕНЕР фудбалера Црвене звезде Дејан Станковић рекао је данас да је презадовољан досадашњим делом припрема у Анталији и додао да играчи дижу форму, а да млади раде одлично.

СТАНКОВИЋ ЗАДОВОЉАН ПОЧЕТКОМ ПРИПРЕМА: Играчи дижу форму, млади раде одлично

FOTO: M. Vukadinović

Црвено-бели се припремају у Анталији за пролећни део сезоне и борбу на три фронта. На последњем тренингу играчи Звезде су одиграли контролну утакмицу на два гола, а Станковић је своје утиске са припрема почео управо од тог дуела.

- Победу су однели плави са 2:1, али сврха меча није био тријумф. Битно је да су се играчи добро истрчали и одиграли лепу контролну утакмицу... Било је стварно јако, одиграли смо, забавили се, испунили све норме и 'таргете' које смо зацртали - рекао је Станковић за клупски сајт.

- Очекују нас два слободна дана и остајемо у Турској... Презадовољан сам досадашњим делом припрема - додао је он.

Станковић је навео да је рад током досадашњег дела припрема био изузетно напоран.

- Гледали смо да после сваких припрема подигнемо ниво физичке спреме. Припреме су доста јаке, драго ми је што играчи стоички издржавају и што их износе лакше него претходне. Фудбалери кажу да нису уморни да би били јачи и храбрији пред камерама, али доста смо јако радили. Појачали смо припреме и оно што смо зацртали је испуњено - рекао је он.

Поред напорних тренинга, где је акценат био на повећању кондиције, имао је прилику Дејан Станковић да ради са фудбалерима и на тактици током првих седам дана припрема.

- Задовољан сам радом на тактици, с обзиром на то да имамо доста играча, успели смо све да 'упакујемо'. Пратећи њихов умор или оно што смо радили са кондиционим тренером, успели смо да то не буде превише нити премало, тако да смо задовољни - рекао је он.

- Има играча који су се побољшали што се тиче форме, показали су вољу и жељу за доказивањем. Ако наставе овако, имаћу избор и природну селекцију, односно да на свакој позицији имамо минимум два фудбалера који конкуришу за место у тиму - додао је тренер Звезде.

Станковић је на припреме повео велики број младих фудбалера и имао је само речи хвале и подршке за њих.

- С обзиром на то да су први пут са нама, доста су се добро показали. Има момената где дође до већих замора. Неки од играча су морали да прескоче по неки тренинг. Обим рада је велики, да не би дошло до озбиљних одсуства гледали смо да се адаптирамо на њих, као и они на наш рад - рекао је Станковић.

- Неки момци су већ пети пут на припремама и навикли су на доста јак ритам, тако да гледамо да и њих сачувамо. Уживају, раде професионално, само мала адаптација на тежи рад и из тог разлога смо гледали да коригујемо њихове обавезе - додао је тренер Звезде.

Звезду очекују четири контролне утакмице у другој фази припрема, а Станковић је навео да су ривали пажљиво бирани, као и да сви играчи морају да буду спремни за почетак шампионата.

- Тражили смо јаке противнике. Прва утакмица је са Марибором, потом са Ласком и онда Шахтјор Доњецк који је најјачи противник. Екипа која је играла Лигу шампиона и то ће сигурно бити најјача утакмица, али и остале нису за потцењивање - рекао је Станковић.

- Играмо са прваком Белорусије, Марибор је тренутно први на табели, такође и Ласк игра у Европи, иако у домаћем првенству, вероватно због ростера и два такмичења, не играју као прошле године, али показују добар фудбал - додао је он.

Станковић је рекао да је атмосфера у тиму "феноменална".

- Тако треба да буде, јер је то увек красило ову свлачионицу. То треба љубоморно да се чува, да се ради и гради, јер само заједно можеш да успеш. Много пута сам причао момцима, губиш и добијаш заједно, у овом спорту један не постоји - рекао је Станковић.

- Задовољан сам атмосфером и радом, само нека наставе овако и нека их Бог чува од повреда - закључио је тренер Звезде.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)