ФУДБАЛ СЕ МЕЊА ИЗ КОРЕНА: ФИФА променила правила, многима се неће свидети

Novosti online

20. 01. 2022. у 15:10

СВЕТСКА фудбалска федерација (ФИФА) је данас саопштила да уводи промене које се тичу прелазних рокова и односе се на позајмице.

ФУДБАЛ СЕ МЕЊА ИЗ КОРЕНА: ФИФА променила правила, многима се неће свидети

Фото: Архива Новости

Од 1. јула ове године до 31. јуна следеће године, клубови ће моћи да имају највише осморицу позајмљених играча у другим клубовима.

Од 1. јула до 31. јуна 2024. године се тај број смањује на седам, а од 1. јула 2024. на шесторицу играча који ће моћи да буду позајмљени другим клубовима.

Од ових правила биће изузети играчи млађи од 21 године, као и играчи поникли у клубу. Биће лимитиран и број играча који могу да буду позајмљени истом клубу.

Највише тројица ће моћи да иди у исти клуб, чиме ће се смањити утицај популарних „филијала“.

Биће забрањене и позајмице у трећи клуб. Односно, неће моћи да се раскида позајмица у једном клубу и да се играч шаље у други у току сезоне. Минимална и максимална дужина позајмице ће бити ограничена на годину дана.

Бројним клубовима ово правило неће одговарати, на пример, Аталанта има 63 позајмљена играча у другим клубовима, док Ђенова има 37, Макаби Хаифа има 30...

Манчестер сити тренутно има седморицу играча на позајмицама у другим клубовима који су старији од 21 године и не спадају у играче поникле у клубу. Челси има шесторицу на позајмицама.

Што се наших клубова тиче, Црвена звезда је клуб са највише играча послатих на позајмице. Од оних који су старији од 21 године и нису поникли у клубу, то су Срђан Бабић (Алмерија), Срђан Спиридоновић (Атромитос), Никола Васиљевић (Напредак), Никола Глишић (ИМТ) и Дејан Видић (Графичар).

БОНУС ВИДЕО: Ово су фудбалери са највећим зарадама

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ЗВЕЗДАШИ СЛАВИЛИ ДО ЗОРЕ: Црвено-бело опуштање на Сењаку