МИЛОРАД ВУЧЕЛИЋ: Почаствован сам због новог председничког мандата у Партизану

Новости онлине

18. 01. 2022. у 10:17

НА Скупштини ФК Партизан, одржаној у понедељак, Милораду Вучелићу указано је поверење да и у наредних пет година буде на челу клуба.

МИЛОРАД ВУЧЕЛИЋ:  Почаствован сам због новог председничког мандата у Партизану

Фото: Н.Параушић

- Драги делегати Скупштине, партизановци, пријатељи, колеге, имам истинску потребу да вам захвалим, ово је за мене велика част и велико признање. Неко би рекао да ћу наставити да седим у фотељи, али морам да кажем да функције у Партизану више изгледају као седење на некој челичној столици, врло неудобној, са неким додатним бодљама, него као удобно седење у фотељама. Повремено је та столица и ужарена, некад само топла, некад хладна, али у сваком случају, та величина Партизана даје вредност овој столици, каква год она била - рекао је Милорад Вучелић за сајт ФК Партизан.

Први човек лидера српског шампионата је задовољан радом у протеклих неколико година.

- Већину вас добро познајем, прошли сте кроз овај период од последњих седам година и имам велико задовољство да, после оних почетних догађаја, где је рад ове Скупштине одликовало много тога што није доликовало Партизану, да се данас ово одвија на овај начин – усклађено са свим могућим правилима, законима, статутом, без тензије. Наравно да постоји нека тензија, али она није усмерена на међусобно надметање, већ на успех клуба, ка шампионској титули и ка трофејима. Један од разлога скраћивања мандата јесте да ничим не доводимо у питање успех који смо постигли у овој минулој сезони.

Посебно се Вучелић захвалио играчима и шефу струке Александру Станојевићу.

- О другим стварима смо говорили и на претходној Скупштини када сам подносио извештај у којем сам крајње отворено говорио о свим нашим трауматичним ситуацијама, о свему ономе што је било иза Партизана, те немам потребу то да понављам. Иако је било догађаја који су у претходним годинама учинили драматичним околину клуба, драго ми је што могу да се од срца захвалим нашим играчима, шефу стручног штаба Александру Станојевићу, који је унео мир, нашим навијачима, који су дали огроман допринос успеху Партизана у овој сезони.

Не крије први човек клуба своју дугогодишњу љубав према црно-белој боји...

- По статистикама, имали смо најуспешнију полусезону у пребогатој историји Партизана и заиста сам почаствован. Као што и често кажем – од свих великих идеологија које су протутњале овим просторима, на овај или онај начин, остале су само две велике на попришту, једна се зове Партизан, а друга наш традиционални ривал – и то су једина два опредељења која се носе од рођења, па све до смрти. Спадам у оне који најдуже навијају за Партизан, али не због љубави и страствености, него једноставно зато што сам уз неколико људи био овде и најстарији и због тога је мој стаж навијача најдужи, будући да су Ћурковић и Рашовић изостали из ове кандидатуре, а они су овде једини који могу да се мере са мном по навијачком стажу. Имаћемо много проблема, питања, такмичења, свега, али се надам да ћемо имати успех у овоме и да ћемо приписати себе великој и часној историји Партизана. И да не бих дужио даље са емоцијама које ме обузимају, заиста бих се захвалио на избору и верујте ми да ми је велика част.

БОНУС ВИДЕО

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

РОНАЛДИЊО УЖИВАО НА САВИ: Бразилац поново гост Београда