НЕМА БРИГЕ, ДЕЈАН НЕ ИДЕ: Станковић остаје бар до лета, са циљем да донесе пету везану титулу

Novosti online

07. 12. 2021. у 08:00

ОДЛАЗИ, не одлази, остаје, не остаје, час овако, час онако. У најгорем могућем тренутку по Црвену звезду појавиле су се приче и спекулације око Дејана Станковића и његовог (не)преласка у Сампдорију.

НЕМА БРИГЕ, ДЕЈАН НЕ ИДЕ: Станковић остаје бар до лета, са циљем да донесе пету везану титулу

ФОТО: ФК Црвена звезда

Према последњим информацијама, не мрда са "Маракане" бар до лета.

Међутим, неколико дана пред утакмицу године са Брагом (четвртак), пред одлучујућу битку од које црвено-белима зависи европски статус на пролеће, најмање је свима на стадиону "Рајко Митић" требало да тема број један буде одједном створена дилема хоће ли се њихов тренер ускоро преселити у Италију.

Ову лавину противречних информација покренули су "добро обавештени" новинари из Италије, сазнањем да је Станковић прихватио позив и услове Сампдорије да већ за недељу-две преузме екипу. А затим да од тога неће бити ништа јер Црвена звезда не жели да га пусти јер има уговор до краја следеће сезоне. Ово образложење боде очи јер је у блиској прошлости бар неколико пута генерални директор црвено-белих Звездан Терзић био изричит да Звезда неће задржавати никога ко из било којих разлога не жели да остане на "Маракани". Најбољи пример су Станковићеви претходници - Гроф Божовић и Владан Милојевић су се повукли када су они хтели, пре истека уговора. И нико их није задржавао.

Познато је и одраније да је клуб из Ђенове пикирао Декија, односно да је председник Масимо Фереро прилично био навалентан у намери да га приволи, тако да није било репрезентативе паузе а да га није одвео на неки ручак или састанак. Сампдорија се ове сезоне бори за опстанак, и њен тренер Роберто Даверса често је био мета критика. Зато су медији на Чизми уверени да Даверса сигурно неће "преживети" у случају неуспеха у дербију Ђенове, дан после меча између Браге и Звезде.

Иако је у центру пажње, Станковић се још није оглашавао овим поводом, што је и разумљиво, јер би било неозбиљно да се фокус скреће са меча против Браге. Пред меч са Напретком (2:0) Мистер је нагласио да његови фудбалери нису засићени, већ само уморни због бројних обавеза. Зато се навијачи Звезде с правом питају да ли се њихов тренер заситио, што је могло да се бар наслути из његове изјаве у којој каже да је "са свих страна велики притисак, што се види по мојој коси". Велики је љубимац звездаша и њима не би сметало да још мало оћелави, само да се домогне пете узастопне титуле. nЗ. ЋОРОВИЋ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)