МОЦА ДАР ОД БОГА: Милутин Шошкић у неверици после смрти Момчила Вукотића

Н. Иљукић

05. 12. 2021. у 20:31

МЕНИ и даље није јасно, како то Бог узима последњих година само оне најбоље. Једва сам задржао сузе и једва сам дошао до даха када сам чуо вест да је отишао наш Моца.

МОЦА ДАР ОД БОГА: Милутин Шошкић у неверици после смрти Момчила Вукотића

Фото архива ВН

Овако је дрхтавим гласом, једва чујно на позив из "Новости" причао легендарни голман Партизана Милутин Шошкић. Шта је све 83-годишњи чика Шоле претурио преко својих руку, колена, спасавао из своје мреже и свог петерца... Вест о смрти Момчила Вукотића дочекала га је у кишном децембарском петку потпуно неспремног.

- Шокиран сам. И даље не могу да верујем да нема Моце. Много ме боли то што је преминуо. Он је био људска и фудбалска громада. Где год се појавио, пленио је својим господским држањем и понашањем. На терену и ван терена је био човек за пример другима. Доста смо друговали и радили заједно, када се вратио у Партизан из Бордоа. Много је то значило и нама у клубу и свом навијачима - додаје Шошкић, убедљиво најбољи голман којег је Партизан икада имао.

Фото архива ВН

 

Моца Вукотић је био свестран човек. Волео је фудбал изнад свега, а последих година је сјајно сликао.

- Донео ми је пре неколико година на поклон једну своју слику. Гледам је од петка и све нешто размишљам. Како је Моца свима нама у Партизану и фудбалу био дар од Бога, а како је дар према сликарству он такође добио од Бога - додаје Шошкић.

Људи који се ових дана опраштају од Вукотића помињу у својим сећањима готову идентичну ствар: колико је Моца био добар човек.

- Такав се не рађа често. Та доброта коју је он носио у себи и оним својим очима се ретко среће. Њега нисте могли да чујете на терену да се расправља са судијом. Био је изузетно достојанствен човек и играч. Где год смо били увек је на најлепши начин представљао Партизан. Дуго нисам био овако тужан. Плакао сам цео дан када је отишао наш Моца - каже на крају сетно легендарни Шошкић.

СТАДИОНУ МОЦИНО ИМЕ

НЕДУГО после смрти Момчила Вукотића, још једна легенда Партизана и рекордер који је баш њега наследио, Саша Илић, предложио је да стадион у Хумској 1 убрзо промени име и да се назове по покојном великану.

- То је најмање што Партизан може да уради за Моцу Вукотића. Подржавам ту идеју - каже Милутин Шошкић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)