"АКО ОДЕШ У ЗВЕЗДУ, НЕ ВРАЋАЈ СЕ": Како је Моцу отац одвео у Партизан (ВИДЕО)

Новости онлине

03. 12. 2021. у 14:48

ЛЕГЕНДАРНИ Момчило Моца Вукотић преминуо је у 72. години живота после дуге и тешке болести. Био је и остаће једна од највећих легенди Партизана. Човек који је у овом клубу провео готово читаву каријеру уз само једну сезону у француском Бордоу.

АКО ОДЕШ У ЗВЕЗДУ, НЕ ВРАЋАЈ СЕ: Како је Моцу отац одвео у Партизан (ВИДЕО)

Фото архива ВН

Моца је љубав према Партизану наследио од свог оца, а једном приликом је у интервјуу који је дао као пензионер открио и да га је Црвена звезда својевремено желела, али да није постојала шанса да пређе у редове вечитог ривала.

- Играо сам за своју основну школу. Звезда је организовала турнир основних школа и то им је служило за селекцију, тренери Звезде су посматрали децу и бирали их за фудбалску школу. После утакмице ми је пришао тренер Звезде и рекао ми да су задовољни како сам играо и да би волели да дођем у Звезду. Рекао сам му да већ тренирам у Партизану и да сам партизановац и да је то неостварљиво. Да се похвалим код оца, то сам му пренео, али ми је отац рекао: "Ако намераваш да идеш у Звезду, кући се не враћај" - присетио се својевремено Моца Вукотић.

Моца је одиграо је 791 утакмицу у црно-белом дресу, уз 339 голова, оставио је дубок траг у Партизану и према многим мишљењима најбољи је фудбалер црно-белих у историји.

Са Партизаном је освојио три шампионске титуле (1976, 1978, 1983).

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)