"ВОЈНИК" НЕ ПИТА ЗАШТО! Јунак победе над Дубочицом Марко Миловановић нема проблем са малом минутажом у Партизану

М. БЛАЖИЋ

02. 12. 2021. у 20:37

ПРВА утакмица од почетка у сениорском погону и први гол.

ВОЈНИК НЕ  ПИТА ЗАШТО! Јунак победе над Дубочицом Марко Миловановић нема проблем са малом минутажом у Партизану

FOTO: FK Partizan

Одушевио је летос, тада још малолетни, Марко Миловановић све у Партизану головима које је постизао током припремног периода у Словенији и одмах је било јасно да Александар Станојевић у тиму има озбиљан нападачки потенцијал у робусном, голобрадом младићу.

Током јесени је играо за омладински тим и само повремено у завршницама утакмица добијао прилику када је неприкосновени Рикардо Гомеш требало да предахне.

На пет утакмица у Суперлиги је сакупио 95 минута, на мечу мање у Европи свега 20, па је дуел са Дубочицом (1:0), а прво појављивање у својству стартера у најјачем тиму црно-белих обележио је првенцем на званичним мечевима који је притом донео пролаз у четвртфинале Купа Србије.

- Још сам у еуфорији! Пресрећан сам. Гол ми даје велики мотив за рад и даљи напредак. Војник сам Партизана и где год шеф да процени да је потребно да играм, трудићу се да дам свој максимум. Свестан сам да је конкуренција велика, да је важно имати утакмице у ногама, стога се никада не поставља питање "зашто?". Све за Партизан - јасан је Миловановић.

Младост је адут нападача високог 196 центиметара и отуд Миловановићу не представља проблем да сачека својих пет минута на великој сцени.

- У Партизану сам од своје седме године, скоро више од деценије. Навикао сам на дисциплину и победнички менталитет клуба и све што долази спремно чекам. Шеф Станојевић је врстан педагог и стручњак и шта год да од мене захтева - испуњавам без дилеме.

Поред играња за сениорски тим Миловановић је током јесени одиграо 12 утакмица за омладинце Партизана и постигао девет голова. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)