ТУГА НА МАРАКАНИ: Преминуо Зоран Мијовић

Новости онлине

02. 12. 2021. у 11:58

ТУЖНЕ вести долазе са Маракане - легендарни благајник Црвене звезде Зоран Мијовић преминуо је у среду у 70. години после тешке болести!

ТУГА НА МАРАКАНИ: Преминуо Зоран Мијовић

Фото: Н. Скендерија

Мијовић је цео радни век провео у клубу из Љутице Богдана, а радио је у Звезди и током најславнијих дана, када су освојени Куп европских шампиона и Интерконтинентални куп 1991. године.

Био је сведок највећих победа Црвене звезде у клупској историји, а марљиво је радио, неретко “од јутра до сутра” када се за утакмице грозничаво тражила “карта више”.

Колику улогу је Зоран Мијовић имао у Црвеној звезди најбоље осликавају речи председника клуба Светозара Мијаиловића на годишњицу освајања Купа европских шампиона у мају 2020. године.

Шесторо запослених у Црвеној звезди 1991. имали су своје дужности у клубу и маја 2020. године. Уз председника Мијаиловића ту је био његов саветник, легендарни Драган Џајић и економ Стојан Столе Милановић.

- Ту су још директор стадиона Мики Ћоровић, благајник Зоран Мијовић и технички секретар Лана Стојановић. Није нас тада било много запослених у клубу – подсетио је у мају 2020. године Мијаиловић на сараднике који су имали значајну улогу у функционисању европског и светског шампиона.

После одласка Зорана Мијовића у пензију функцију благајника клуба из Љутице Богдана преузео је његов син Игор Мијовић.

Датум и место сахране Зорана Мијовића биће накнадно саопштени.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)