ДУГО ЧУВАНА ТАЈНА: Кежман до детаља описао сукоб са Видићем

Новости онлине

28. 10. 2021. у 12:07

МАТЕЈА Кежман је отворено проговорио о свађама и сукобима у фудбалској репрезентацији Србије у време када је он играо за њу. Какав је сукоб имао са Немањом Видићем, шта се десило на тренингу, да ли га је Видић избацио из репрезентације, зашто је Пеђа Мијатовић тврдио да га је он испалио - о свему томе говорио је Кежман.

ДУГО ЧУВАНА ТАЈНА: Кежман до детаља описао сукоб са Видићем

Фото архива ВН

Прво о Светском првенству у Немачкој. Кежман каже да је била поремећена атмосфера у репрезентацији.

- Петко је до тада био икона Србије. Он је од тима који је био катастрофа направио тим који је Шпанију бацио на колена. Петко је заиста сјајан тренер, стручњак и диван човек који је хтео најбоље, али очигледно није очекивао да ће јавност због одлуке да уведе свог сина да игра заборавити преко ноћи све оно што је урадио добро за репрезентацију. Он је 10 дана био на стубу срама. Био је то стравичан напад јавности. Он се ту изгубио. Ми играчи смо стали тада уз њега - прича Кежман.

О сукобу са Немањом Видићем Кежман је такође отворено говорио. На почетку је нагласио да су он и Видић били цимери у репрезентацији 3-4 године.

- Излазили смо у град заједно и дан-данас смо пријатељи. Немања и ја смо имали један сукоб на терену. Он није могао да игра једну или две утакмице пошто је имао црвени картон, али је тренирао са свима нама. И три дана пред утакмицу са Холандијом на тренингу, у тој игри ме је ударио једно 2-3 пута у ногу.

- Дај, Немања, ајде мало мирније. Нема потребе тако. Утакмица је за три дана.

- Како тренирам, тако и играм. Шта се жалиш, фудбал је мушка игра - одбрусио ми је Видић.

Следећи дуел – мени долази лопта, он се залеће и ја поставим лакат мало више и опалим га у лице. Он ту скочи:

- Шта је ово?

- Како тренирам, тако и играм - испричао је Кежман.

А онда наредна акција - лопта долази до Кежмана, а Видић улеће клизећи са обе ноге.

- Следећи пут кад ми је долазила лопта Немања се залети и клизећи старт у мене са обе ноге отпозади. Буквално ме окренуо наглавачке. Ту сам колено мало повредио. Срећом, било је само нагњечење менискуса. После смо причали о свему и касније смо били ок. Али ја после тог првенства никада нисам добио позив за репрезентацију. Не знам због чега. Неко је после покушао да преко њега опере своју одлуку да ме не зове у репрезентацију, па су рекли како је Видић наводно условио – или ће играти он, или ја. Ја јесам играо сјајно, али је он у том тренутку био већи играч. После сам причао са Немањом и рекао ми је да то није имало никакве везе са њим - испричао је Кежман.

FOTO: N. Paraušić

 

Сукоб са Пеђом Мијатовићем се десио због утакмице са Русијом. Тада је Милован Ђорић водио репрезентацију.

- Пеђа Мијатовић и Саво Милошевић су били прва два шпица, а Друловић и ја смо ту били као велики таленти и нека нова генерација. Ђорић је шест дана припрема уигравао Пеђу и Саву за утакмицу, а ми смо били у другом плану. Ни они ни ми нисмо знали шта Ђорић планира. Милован нас је јутро пред утакмицу позвао и рекао – децо ви данас играте. Ми смо били у чуду, како они не играју, па они се спремају све време, они су ипак Пеђа Мијатовић и Саво Милошевић. Милован је рекао да га то не занима, да он види нас двојицу у налету, да смо ми нова генерација и да хоће да ми играмо, а да ће он са њима то решити - прича Кежман и наставља:

- Састанак у подне, пре ручка. Пеђа долази и каже - Момци само да се поздравим, ја не могу да прихватим одлуку да данас не играм. То је изнад неких мојих резона.

Потом се захвалио Ђорићу и саиграчима, извинио се и напустио хотел. После утакмице зове ме Пеђа и каже да сам га испалио. И тада ми он каже да има информацију да сам ја два дана пре утакмице знао да ћу играти, а да сам се правио луд. Ја сам му испричао шта се заиста десило, и после је он склопио целу причу тако да је тај однос изглађен.

(Мондо)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)