ОФАНЗИВАЦ ИНЂИЈЕ НАЈБОЉИ СТРЕЛАЦ ПРВЕ ЛИГЕ СРБИЈЕ: Владан Милосављев решета мреже са 34 године

С. РАЈИЋ

26. 10. 2021. у 19:48

БИО је бисер у јуниорским данима, али до успешне каријере је дошао трновитим путем.

ОФАНЗИВАЦ ИНЂИЈЕ НАЈБОЉИ СТРЕЛАЦ ПРВЕ ЛИГЕ СРБИЈЕ: Владан Милосављев решета мреже са 34 године

фото: ФК Инђија

 Срећу је морао да потражи ван граница наше земље, играо је у седам различитих држава, а сада као искусан фудбалер, Владан Милосављев са 34 године жари и пали теренима у Првој лиги Србије. Офанзивац који је променио 16 клубова, у 2021/2022. је први стрелац нашег другог по јачини такмичења са осам погодака.

- Ово ми је засад најбоља сезона у каријери. Прија ми улога голгетера, али окружен сам добрим саиграчима, и ја само стављам шлаг на торту - скроман је Милосављев, који рођен у Београду и прошао омладинску школу Рада.

Инђија држи прво место са 32 бода, налази се у сјајној серији.

- Амбиције клуба на почетку нису биле велике, али сада смо у доброј позицији и циљамо повратак у Суперлигу.

Још 2006. потписао је за Црвену звезду, у истом дану са бившим репрезентативцима Филипом Ђорђевићем и Ненадом Томовићем, али праву прилику од црвено-белих није добио, те се врло брзо обрео у иностранству. Играо је широм Европе, у Чешкој, Грчкој, Албанији, Русији, БиХ, Северној Македонији.

- Свака лига и сваки клуб су другачији, имају своје чари. У Чешкој су услови за тренинг бољи, у комплексу се налазе по два, три терена, тамо се тражи више трчања. Од свих лига у којима сам био, грчка је најквалитетнија, пре свега због екипа као што су Олимпијакос, Панатинаикос, ПАОК - закључује Милосављев.

Промене у српском фудбалу

ОТКАКО је отишао из Србије, и први пут заиграо ван наше земље, тада у Вардару, 2007, па све до повратка у српски фудбал пре три године, промене су приметне.

- Инфраструктура се променила и то је добар знак, али сада за разлику од раније, нема искуснијих играча. Све више шанси добијају млади, пре свега да би се што пре продали, као да амбиције клубова нису у првом плану - наглашава Милосављев.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)