"НА ОВО НЕ МОЖЕМО ЋУТАТИ" Челници Металца незадовољни суђењем у досадашњем делу првенства

Novosti online

25. 10. 2021. у 20:06

ЧЕЛНИЦИ Металца огласили су се после пораза од Спартака поводом судијских одлука у неколико утакмица досадашњег тока првенства.

НА ОВО НЕ МОЖЕМО ЋУТАТИ Челници Металца незадовољни суђењем у досадашњем делу првенства

Фото: Nebojsa Parausic

Фудбалери Металца поразом од Спартака (0:2) трећи пут у застопно остали су празних шака, а након сусрета у Суботици челници клуба подно Рудника дигли су глас указујући на неправду. Поводом одлука појединих арбитара, њиховог начина коришћења и тумачења ВАР система на суперлигашким утакмицама Металца у досадашњем току првенства, огласили су се први човек клуба, Драгољуб Вукадиновић, као и спортски директор Бојан Леонтијевић.

- Нисам задовољан суђењем у јесењем делу првенства. Ту су судије које су у ФИФА, које суде перфектно, али има других судија, које суде тако што дају велику предност нашим ривалима. Нисам задовојан ни како се употребљава ВАР. На њему проверавају оно што они желе да провере и на начин како они желе да виде исход ситуације. Имамо више утакмица на којима смо оштећени. Не говорим само о последњем, већ и о мечевима пре тога, где нам није суђен пенал јер се ВАР није гледао, док имамо утакмица где се досуди пенал, па се после испостави да га није било - рекао је Вукадиновић.

Председник Металца потом је изнео конкретне сугестије, истакавши да видео анализа има предности, али и мане које могу да буду злоупотребљене.

- Сматрам зато да и одлуке помоћу ВАР-а морају да буду објективније, ако га већ имамо, да се гледају све спорне ствари, а не селективно. На пример, негде се гледа да ли је цело тело у офсајду, негде да ли је само глава у офстајду, некад само да ли је колено спорно. Мислим да је све то превршило сваку меру. Дакле, морају се имати исти аршини, а не да се суди по неуједначеним критеријумима. Разумемо да је ВАР недавно уведен, али је прошло више него довољно времена за прилагођавање и морамо се окренути објективнијем суђењу. Такође, апсурдно би било критиковати нашег шефа стручног штаба само зато што је јавно рекао нешто што су сви видели. Али ако већ нико није изузет од критике, дозволите и нама да кажемо како гледамо на неке ствари, јер ми морамо рећи оно што је очигледно, не можемо ћутати.

Металац је у досадашњој суперлигашкој трци остварио по три победе и ремија, уз седам пораза, а спортски директор Бојан Леонтијевић истакао је незадовољство учинком на који је, према његовим речима значајно утицао управо судијски критеријум.

- Након 13 одиграних кола и рационално сагледане ситуације у којој се налазимо, утисак је да смо на путу којим смо и желели да идемо. Да ли смо задовољни освојеним бројем бодова? Наравно да нисмо, веровали смо да ће их бити више, што је природно, али имамо много тога што нас дугорочно уверава да ћемо бодове тек освајати. Жарко Лазетић са својим стручним штабом ради јако добар посао, заједно смо преузели ризик играња са убедљиво најмлађим тимом, можда чак и у целој Европи, и били свесни осцилација које ће нас пратити. Сви смо били паметни и успешни када смо прошле године везали 9 утакмица без пораза, сада смо чак и искуснији, према томе, превазићи ћемо тешке тренутке заједно и радовати се новим победама. Тим нам је састављен од фудбалера који су и даље у фази развоја, велики број њих озбиљно је скренуо пажњу на себе, што потврђује све већи број позива за националне селекције које за њих добијамо.

Леонтијевић је истакао да тренер Жарко Лазетић има апсолутно поверење клуба.

- Имам много искуства у тренерском послу, едукацији тренера такође, дајем себи за право да констатујем: Жарко је један од најперспективнијих тренера који се у последње време појавио на нашим просторима. Он је озбиљан човек, који се одговорно бави својим послом и са којим се као клуб поносимо. Заједно смо селектирали играче, доносили одлуке, одговорно тврдим да Металац неће стрепети за Супелигашки статус. Једноставно, пуно је разлога који указују на такав закључак. Предстоји нам јако битан период такмичења, урадићемо највише да из тима извучемо најбоље, играчи су свесни ситуације у којој се налазимо, немам дилему, сви заједно понашамо се на начин, као што је Јунг рекао - нисмо оно сто нам се догодило, ми смо оно сто смо одлучили бити", истакао је Леонтијевић.

Металац већ у четвртак очекује нови изазов - заостали дуел 5. кола и гостовање Партизану заказано за 17 часова.

(Моцартспорт)

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

БОНУС ВИДЕО -

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)