ВИДИЋЕВ САИГРАЧ ИЗ ЈУНАЈТЕДА ОТКРИО СТРАШНЕ ДЕТАЉЕ: "Био сам жртва учитеља-педофила"

Novosti online

22. 10. 2021. у 16:57

НЕКАДАШЊИ саиграч нашег Немање Видића у Манчестер јунајтеду, Патрис Евра, издао је аутобиографију у којој је открио шокантне детаље - да је као дечак био сексуално злостављан од стране свог учитеља!

ВИДИЋЕВ САИГРАЧ ИЗ ЈУНАЈТЕДА ОТКРИО СТРАШНЕ ДЕТАЉЕ: Био сам жртва учитеља-педофила

FOTO: EPA

То се десило у стану његовог учитеља, кад је бивши репрезентативац Француске имао 13 година.

Евра је у интервјуу за енглески Тајмс открио да је тек пре две недеље о томе обавестио мајку.

- Био је то тежак тренутак за мене. Треба то да кажем директно и браћи и сестрама, као и неколицини блиских пријатеља - рекао је Евра.

Француз истиче како не жели да се људи осећају непријатно због њега.

- Било ми је тешко да јој то кажем. Мајка не очекује да чује тако нешто од свог детета. она је тада осетила да нешто није у реду и питала ме је зашто не желим да преноћим у учитељевој кући. А ја сам јој одговорио тек сад кад имам 40 година. 

Патрис је додао да му је мајка саветовала да то не убаци у аутобиографију јер је превише лично. 

- Кад сам јој објаснио да то не радим због себе него због друге деце, сложила се да је у том случају у реду да то објавим. али прва ствар коју ми је рекла је била да треба да га тужим. Да ће га она тужити ако га ја не тужим. У ствари, рекла је да ће га, ако је још жив, убити - рекао је Евра и додао:

- Знам да ће људи после овога променити мишљење о мени, али бићу срећан да разговарам с њима о томе. Мислим да сам сада постао боља верија себе - додао је Евра.

Евра је открио да је учитељ педофил касније био под истрагом због неких других случајева злостављања и да су се и њему власти обратиле кад је имао 24 године, али да тада није био спреман да открива своје непријатно искуство. Признаје а је због тога много пута зажалио касније.

Једина особа у његовом животу која је знала шта му се десило је његова вереница Марго Александра.

- Она је моја сродна душа и мој психолог.

На крају интервјуа, Евра је поручио деци која су жртве насиља да не ћуте о томе.

- Ако си дете које је жртва сексуалног насиља и читаш ово, мораш о томе да говориш. Не носи то као своју срамоту, јер то није твоја срамота. Данас кад погледам свог сина помислим "Ако му се нешто тако деси, надам се да ће ми рећи" - закључио је Евра. 

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

БОНУС ВИДЕО - 

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)